Vijesti 16.01.2016.

Vozači oprez: Kolovozi su mokri i klizavi

ČITANJE: 2 minute
kolovoz klizav
U Republici Srpskoj i Federaciji Bih jutros se saobraća po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Karanovac-Crna Rijeka-Jajce, Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Sarajevo-Rogatica.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije- Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna je produžena izmjena režima saobraćaja koja podrazumijeva povremene obustave.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice jedan-Prnjavor, naseobna Lišnja, od 7.00 do 19.00 časova.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, izmijenjen je režim saobraćaja zbog sanacije klizišta i rehabilitacije kolovoznog zastora, pa se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog izgradnje puta Nevesinje – Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu R-474 Gornja Vijaka 1 – Gornja Vijaka 2 privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina – Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom. Jednom trakom saobraća se i na putnom pravcu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini – granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, moguć je saobraćaj za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i saobraćaj vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona. Na velikom klizištu ukupna širina puta iznosi tri metra i obilježeno je vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Bratunac 3 – Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

(NN)