Vijesti 17.11.2018.

VOZAČI OPREZ Magla i odroni na pojedinim dionicama

ČITANJE: 2 minute

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija bez većih zastoja i posebnih ograničenja, ali se vozačima preporučuje oprez zbog odrona i jutarnje magle na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Sva mjesta na kojima se izvode radovi propisno su obilježena, a vozačima se savjetuje da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, kao i na auto-putu prema Gradišci gdje je u toku izgradnja naplatne stanice “Čatrnja”.

U bijeljinskim ulicama 27. marta i Srpske vojske i dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna vozila na obilaznicu.

Radovi se izvode i na magistralnim putnim pravcima Rebrovac-Čelinac u mjestu Vrbanja, gdje je u toku sanacija mosta, zatim Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, te na magistrali od Rebrovca prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu, kao i na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, u Ulici Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Krupa na Vrbasu-Bočac svaki dan od ponedjeljka do subote u periodu od 7.00 do 17.00 časova dolazi do desetominutnih obustava saobraćaja.

Klizišta su usporila saobraćaj na putnim pravcima Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zatim Bratunac-Drinjača, te Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, a vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na regionalnom putu Teslić-Podjezera, granica sa FBiH, u mjestu Žeželja, za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, te na lokalnom putu prema manastiru Petrovo za vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

U FBiH danas se izbode radovi na ugradnji uređaja za brojanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Ozimica-Topčić Polje u Donjoj Golubinji zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Sanacioni radovi se izvode i na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putnim pravcima Konjic-Tarčin, Domanovići-Stolac, Mrkonjić Grad-Ključ, Teslić-Karuše, Donji Vakuf-Travnik i Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja. Iz AMS-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)