Vijesti 29.12.2018.

VOZAČI OPREZ Magla smanjuje vidljivost

ČITANJE: 3 minute

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na maglu koja smanjuje vidljivost na području Prijedora, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Sarajeva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Guste magle ima i na putevima u dolinama rijeka Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine, pa se vozačima preporučuje dodatan oprez.

Poledica je moguća na dionicama u višim predjelima i preko prevoja, a postoji i opasnost od odrona na dijelovima puta koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko tog dijela ne saobraćaju.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području FBiH zbog sanacije tunela Vranduk dva i dva mosta na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je pojačan saobraćaj, povremeno se formiraju duže kolone vozila s obje strane.

Zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno na magistralnom putu prema Novom Travniku obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja. Zbog loših uslova za vožnju, u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Šćepan Polje-Plužine. I dalje je zatvoren saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova na hrvatskoj strani.

(Srna)