Vijesti 22.03.2019.

VOZAČI, OPREZ! Na magistralnom putu kroz Zalužane zatvorena jedna saobraćajna traka

ČITANJE: 1 minuta

Vozači koji prolaze magistralnim putem Banjaluka – Klašnice kroz Zalužane trebalo bi dobro da pripaze, jer je jedna saobraćajna traka zatvorena zbog radova. 

Trenutno se gradi priključna saobraćajnica na magistralni put M 16, iz pravca Kuljana, odnosno kružnog toka pored kasarne u ovom naselju.

Kako mještani pričaju, posljednjih dana na ovoj lokaciji kruži i policijska patrola koja upozorava vozače da smanje brzinu, jer se već nekoliko puta dešavalo da automobili u brzini poruše saobraćajna upozorenja.

Kako su precizirali u JP “Putevi RS”, radove izvodi preduzeće ”Niskogradnja” iz Laktaša, a biće završeni u narednih 15 dana.

– Za vrijeme izgradnje priključne saobraćajnice izmjenjen je režim saobraćaja, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom naizmjenično u skladu sa izmjenom režima. Postavljena je adekvatna saobraćajna signalizacija o ovoj izmjeni režima saobraćaja, čije poštovanje je obavezno – rekli su iz “Puteva”.

Pojedini vozači su primjećeni i da voze neizgrađenim dijelom puta, a u Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili da patrola tokom redovnih poslova i obilaska terena u okolini kasarne upozorava vozače da se kreću dijelom puta koji je otvoren za javni saobraćaj iz bezbjednosnih razloga.

(Srpskainfo)