Vijesti 17.07.2016.

Vozači oprez: U Marjanovićima kod Čelinca voda i dalje na putu

ČITANJE: 4 minute

Zbog izlivanja vode na kolovoz saobraćaj se na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac u mjestu Marjanovići na jednom dijelu odvija jednom saobraćajnom trakom, saopšteno je iz Auto-moto savez Republike Srpske.

Na ostalim putevima u RS saobraćaj se jutros zbog kiše odvija usporeno, po pretežno mokrim ili vlažnim i klizavim kolovozima. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a u kotlinama i duž riječnih tokova na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka–Doboj, petlja “Mahovljani” zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”. U zoni izvođenja radova na magistralnom putu Klašnice jedan -Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. Počeli su radovi na sanaciji klizišta “Cerova kosa dva” i “Cerova kosa tri” na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, pa će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestvo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti. U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Na magistralom putu Čelinac-Kotor Varoš radi izvođenja radova na projektu rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići.

U mjestu Johovac, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put, saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom. U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja. Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova izvodiće se na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac, u mjestu Kladari Donji, opština Brod, dionica Brodsko Polje u mjestu Brusnica, Kotor Varoš-Obodnik u mjestu Rujevica.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Na dionici regionalnog puta Bukovica-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Zbog izvođenja radova na odvodu padavinskih voda izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka u mjestu Gornja Ostružnja saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom. Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići zbog rekonstrukcije i modernizacije puta se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj. Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatransa” iz Zvornika, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim putem. U FBiH aktuelni su radovi na magistralnim putevima Nemila-Topčić Polje, Banjaluka-Čelinac, Priboj-Simin Han i Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice, Prozora, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna. Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

(Agencije)