Vijesti 16.09.2016.

Vozaču naređeno da ne čeka policiju i hitnu pomoć: Ostavio povrijeđene putnice!

ČITANJE: 3 minute

Nekoliko putnika povrijeđeno je u srijedu u banjalučkom naselju Ada kada je vozač „Bočac tursa“ bio primoran da zakoči zbog naglog zaustavljanja automobila koji se kretao ispred njega.

Najmanje tri žene zadobile su lakše povrede u ovoj nesreći, a po priči očevidaca vozač je nastavio vožnju, ne sačekavši policiju. Putnici koji su stajali u autobusu na liniji broj 3 “Centar – Zeleni Vir” popadali su, a staklo se rasulo po podu.

– Vozač je odmah stao, ali nije sačekao hitnu pomoć i policiju, jer je „od gazde dobio instrukcije“ da nastavi sa vožnjom – tvrde očevici.

Dragoslava Rađević, koja je u tom metežu povrijedila ruku, ogorčena je ponašanjem vozača i „Bočac tursa“.

– Nagnječila sam zglob ruke, vidjela sam da jedna žena povraća krv i još jednu koja se žalila na bol u grudima. Vozač nam nije prišao, nego je telefonirao, pa pozvao putnike da uđu u autobus. Vratila sam se u autobus da se prevezem do sljedeće stanice, a kada sam izašla, vidjela sam policiju i hitnu kako jure za autobusom – kaže Dragoslava.

povrijedjena

Još jedna povrijeđena žena, koja nije željela da joj se objavljuje ime, priča da je vozač „bio blijed kao krpa“, ali i da je produžio, ne sačekavši policiju.

– Izašla sam kada je zakočio i pošla kući, jer stanujem blizu, ruka mi je već počela plaviti, i odjednom je autobus prošao kraj mene. Kad sam se vraćala iz hitne, autobus je vozio isti vozač. Bio je potresen i rekao mi je da mu je gazda telefonom naredio da nastavi sa vožnjom poslije udesa – priča ova Banjalučanka, koja zbog bolova i terapije nije mogla na posao.

U Kliničkom centru su potvrdili da su pregledali i povređenu B. M. (58), koja je otpuštena na kućno liječenje.

U CJB Banjaluka je potvrđeno da se u srijedu oko 16.20 dogodila nesreća na spoju Ulice Veljka Mlađenovića i Bulevara Stepe Stepanovića, jer je vozač naglo zakočio zbog drugog auta. U policiji navode da vozač nije pobjegao sa lica mjesta i da je „ponudio pomoć unesrećenima“.

Iz agencije „Bočac turs“ nismo dobili nikakav komentar, jer su, kako kažu, „šefovi koji daju izjave za medije na putu“.

Povrijeđene putnice tvrde da su im u agenciji rekli da nisu osigurani u autobusu, te da od njih neće dobiti odštetu.

Kolege tvrde da je vozač N. B. nedavno u „Bočac turs“ prešao iz „Autoprevoza“ i da je iskusan vozač i profesionalac.

Talijan: Krivi su poslodavci

Udruženje vozača gardskog prevoza osudilo je ponašanje kolege, ali i „Bočac tursa“.

– Ako ima povrijeđenih, vozač ne smije micati vozilo; to se tretira kao da je pobjegao. Njegovo je da pozove hitnu i policiju. Sve se to dešava jer prevoznici nemaju dovoljno radnika i vozači onda rade po 18 časova – poručuje predsjednik Draško Talijan.

(blic.rs)