Vijesti 23.12.2015.

Vozio prebrzo bez dozvole pa u kameru pokazao srednji prst

ČITANJE: 1 minuta
Vozio bez vozacke
Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedenim, neregistrovanim vozilom, bez položenog vozačkog ispita upravljao M. P. (23) iz Vašarovića.

U utorak u 12:57 sati, stacionarni radar koji se nalazi uz magistralnu cestu M-6, u mjestu Vitina, snimio je motorno vozilo marke Hyundai bez registarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 77 km/h, na dijelu ceste na kome je brzina ograničena na 60 km/h.

Na snimci je vidljivo da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj za koji je zapriječena novčana kazna u iznosu od 700 do 1.500 KM, navodi se iz MUP-a ŽZH.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedenim vozilom, bez položenog vozačkog ispita upravljao M. P. (23) iz Vašarovića. M. P. (23) je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je u srijedu nad njim izvršena prekršajna obrada, tokom koje je priznao izvršenje opisanih prekršaja, te je potpisao prekršajne naloge, prihvaćajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira M. P.-u je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene prometne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine, izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM, saopšteno je iz MUP-a ŽZH.

(NN)