Vijesti 17.08.2020.

VOZITE OPREZNO: Još pet presretača na putevima Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Na putevima Republike Srpske od danas će biti još pet presretača – neobilježenih službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ sa ugrađenim radarskim kamerama, s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u saobraćaju.

“Cilj je da se na ovaj način spriječi prekoračenje brzine kretanja vozila u saobraćaju, koja je i najčešći uzrok teških saobraćajnih nezgoda na području Srpske”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U vezi sa tim, u kontrolama saobraćaja na putevima Srpske biće aktivno sedam presretača, dva su aktivna od jula prošle godine, a očekuje se da će u narednom periodu biti završena ugradnja mobilnih radara u još pet službenih vozila MUP-a Srpske.

Riječ je o savremenim uređajima koji mjere brzinu kretanja vozila u dolaznom i odlaznom smjeru, odnosno brzinu vozila sa kojima se mimoilaze i iza kojih se kreću u istom smjeru.

Radarski uređaj koristi radarsku antenu, kao i odgovarajuće kamere za detektovanje registarskih tablica i prekršaja, a ima mogućnost rada u mirovanju i pokretu.

Svaki prekršaj evidentira se fotografijom i video-zapisom.

MUP Srpske sprovodi kampanju “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, čiji je cilj da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

(Srna)

Oznake: presretači