Vijesti 28.11.2018.

VOŽNJA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Narandžasti UN autobus stiže i u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Svake godine širom svijeta, od 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, sprovodi se kampanja “16 dana aktivizma u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja” koja za cilj ima podizanje svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama. 

Ove godine, UN Woman BiH, kao dio globalne akcije provodi kampanju “Isključimo nasilje zajedno nad ženama i djevojčicama” u osam gradova u BiH, uključujući i Banjaluku.

Kako bi animirali javnosti, kampanja je osmišljena tako da narandžasti UN Women autobus nudi besplatnu loko vožnju, u kojem građani imaju priliku u direktnom razgovoru sa predstavnicima policije, zdravstvenih institucija, socijalnih službi i nevladinih organizacija, saznati više o vrstama nasilja, načinima sprečavanja i zaštiti onih koji su preživjeli nasilje.

Nakon Livna i Bihaća, narandžasti UN Women autobus biće i u Banjaluci naredna dva dana, 29. i 30. novembra.

Sutra će autobus voziti na relaciji Mađir –Ortopedija – Nova bolnica od 7.30 do 11.45, i na relaciji Centar (Vodovod) – Vrbanja – Zeleni vir od 13 do 15.30. U petak autobus će voziti kombinovano, na relacijama Autobuska stanica – Podgora i Centar (Vidovdanska) – Zalužani, od 7.30 do 14.30.

Nakon Banjaluke, autobus putuje u Brčko, Bijeljinu, Istočno Sarajevo, Mostar i Sarajevo.

(Srpskainfo)