Vraća li se McDonalds u Banjaluku?

Moguć je povratak McDonalds-a u Banjaluku. To je za ATV potvrdio Adi Hadžiarapović, direktor marketinga McDonaldsa u BiH.

Trenutno se ne zna kada bi to moglo da bude, niti koliko bi eventualno koštalo otvaranje banjalučkog restorana.

“Tačan datum otvaranja će biti poznat nakon analize svih raspoloživih lokacija te potom izdatog odobrenja od strane Mekdonalds korporacije za provođenje narednih koraka”, napominju u McDonald’s BiH.

Iz McDonaldsa BiH nisu potvrdili da bi otvaranje banjalučkog restorana moglo da ide preko Sarajeva. Zato su u srpskoj centrali decidni. Što se njih tiče od novog restorana u Banjaluci nema ništa.

“McDonald’s Srbija svoje poslovne planove, uključujući otvaranje novih restorana, bazira na istraživanjima i potrebama određenog tržista. Trenutno nemamo u planu otvaranje restorana na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ukoliko u budućnosti dođe do promena naših planova, blagovremeno ćemo vas obavijestiti”, kažu u McDonald’s Srbija.

McDonalds je već doživio fijasko u Banjaluci, iako je početno interesovanje bilo veliko. Centar grada je uvijek primamljiv, ali se spekuliše i da bi Delta siti bio pun pogodak za novi restoran.

Prvi i jedini McDonald’s restoran u Banjaluci zatvoren je prije tačno tri godine i nalazio se u Gospodskoj ulici, na vrlo atraktivnoj lokaciji. Kao razlozi prestanka rada navedeni su problemi poslovne prirode.

Banjalučani sa kojima smo razgovarali imaju oprečna mišljenja o povratku Mekdonaldsa. Jedni se raduju, drugi to vide kao promašaj.

-Banjaluka kao grad treba da ima tako jedan fast food malo bolji, veliki smo mi grad

– Čisto sumnjam da bi ovdje opet uspjelo i kada bi se otvorilo, kažu neki od anketiranih Banjalučana.

Nisu srećni ni zagovornici zdravijeg načina života i očuvanja životne sredine. Hamburger koji je Duška kupila, kada je otvoren Mc Donalds u Banjaluci evidentno, još se dobro drži.

”Od 2012.-te do danas je hamburger u istom stanju iako je sada na našoj izložbi eksponiran, naravno malo je očvrsnuo, zbog kiseonika, ali nema nikakvih promjena. Ako se neko usudi može da ga proba“, kaže Duška Kudra iz Centra za zaštitu životne sredine.

Trenutno u BiH uspješno posluju tri restorana, i to dva u Sarajevu i jedan u Mostaru. Samo u ovoj godini taj američki fast fud gigant planira da investira 2,4 milijarde dolara i otvori 1.000 novih restorana.

(ATV)

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.

“Prointer” predstavio projekat na najvećoj IT konferenciji u regionu

Pod sloganom “Make IT cLoud” osmo izdanje najveće IT konferencije u Bosni i Hercegovini, “Microsoft NetWork”, održano je u Neumu od 18. do 20. aprila, a jedan od svojih projekata prisutnima je predstavila i kompanija “Prointer ITSS” iz Banjaluke. Kao zlatni sponzor konferencije, ova IT kompanija upotpunila je i sam program predstavljanjem studije slučaja koju

AMBASADA SAD: Matvijenko iznijela lažne i neutemeljene optužbe

Lažne i neutemeljene optužbe koje je iznijela predsjedavajuća Valentina Matvijenko ne zavrjeđuju posebno komentarisanje, rečeno je iz Ambasade SAD-a u BiH nakon jučerašnjeg obraćanja predsjednice Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

RADOJIČIĆ: Budžet raste za više od 10 miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da se Nacrtom rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu budžetski okvir povećava za oko 10 miliona KM u odnosu na dosadašnji, koji iznosi oko 134 miliona KM.