Vraća li se McDonalds u Banjaluku?

Moguć je povratak McDonalds-a u Banjaluku. To je za ATV potvrdio Adi Hadžiarapović, direktor marketinga McDonaldsa u BiH.

Trenutno se ne zna kada bi to moglo da bude, niti koliko bi eventualno koštalo otvaranje banjalučkog restorana.

“Tačan datum otvaranja će biti poznat nakon analize svih raspoloživih lokacija te potom izdatog odobrenja od strane Mekdonalds korporacije za provođenje narednih koraka”, napominju u McDonald’s BiH.

Iz McDonaldsa BiH nisu potvrdili da bi otvaranje banjalučkog restorana moglo da ide preko Sarajeva. Zato su u srpskoj centrali decidni. Što se njih tiče od novog restorana u Banjaluci nema ništa.

“McDonald’s Srbija svoje poslovne planove, uključujući otvaranje novih restorana, bazira na istraživanjima i potrebama određenog tržista. Trenutno nemamo u planu otvaranje restorana na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ukoliko u budućnosti dođe do promena naših planova, blagovremeno ćemo vas obavijestiti”, kažu u McDonald’s Srbija.

McDonalds je već doživio fijasko u Banjaluci, iako je početno interesovanje bilo veliko. Centar grada je uvijek primamljiv, ali se spekuliše i da bi Delta siti bio pun pogodak za novi restoran.

Prvi i jedini McDonald’s restoran u Banjaluci zatvoren je prije tačno tri godine i nalazio se u Gospodskoj ulici, na vrlo atraktivnoj lokaciji. Kao razlozi prestanka rada navedeni su problemi poslovne prirode.

Banjalučani sa kojima smo razgovarali imaju oprečna mišljenja o povratku Mekdonaldsa. Jedni se raduju, drugi to vide kao promašaj.

-Banjaluka kao grad treba da ima tako jedan fast food malo bolji, veliki smo mi grad

– Čisto sumnjam da bi ovdje opet uspjelo i kada bi se otvorilo, kažu neki od anketiranih Banjalučana.

Nisu srećni ni zagovornici zdravijeg načina života i očuvanja životne sredine. Hamburger koji je Duška kupila, kada je otvoren Mc Donalds u Banjaluci evidentno, još se dobro drži.

”Od 2012.-te do danas je hamburger u istom stanju iako je sada na našoj izložbi eksponiran, naravno malo je očvrsnuo, zbog kiseonika, ali nema nikakvih promjena. Ako se neko usudi može da ga proba“, kaže Duška Kudra iz Centra za zaštitu životne sredine.

Trenutno u BiH uspješno posluju tri restorana, i to dva u Sarajevu i jedan u Mostaru. Samo u ovoj godini taj američki fast fud gigant planira da investira 2,4 milijarde dolara i otvori 1.000 novih restorana.

(ATV)

„Vivia Run&More Weekend“ festival ima humanitarni karakter!

Drugi po redu „Vivia Run&More Weekend“ festival koji će se održati od 19. do 21. aprila ima humanitarni karakter. Učesnici najšarenije urbane trke na svijetu Color Fun Run plaćenjem kotizacije u visini od 10 KM za odrasle i 5KM za djecu mlađu od 14 godina, direktno učestvuju u humanitarnoj akciji koja se realizuje pod sloganom

SUĐENJE BILČARU: Tužilaštvo iznijelo sve dokaze, slijedi reakcija odbrane

Na suđenju Goranu Bilčaru (27) optuženom za ubistvo Bojana Milovanovića (29) u oktobru prošle godine u Banjaluci, završeno je izvođenje dokaza tužilaštva. Danas je u Okružnom sudu Banjaluka svjedočio Miroslav Kostrešević, policijski službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a koji je dao analizu hronološkog slijeda kretanja učesnika kritičnog događaja. U ovom predmetu su osim Bilčara,

VIŠKOVIĆ: Nema razgovora o odšteti nakon presude Karadžiću

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da Vlada nije spremna da razgovara o najavljenoj inicijativi udruženja porodica žrtava rata iz Federacije BiH da traže odštetu od Srpske nakon osuđujuće presude bivšem predsjedniku Srpske Radovanu Karadžiću u Hagu

NOĆNI PROVOD U BANJALUCI Gdje izaći za vikend?

Još niste odlučili gdje izaći za vikend? Pogledajte dešavanja u banjalučkim klubovima, pabovima i kafićima. Mac Tire Pub (Srpska 2-4) Četvtrak 21.03. Oridžidži Petak 22.03. Sunrise Subota 23.03. Hangover Klub Rudi (Kralja Petra I Karađorđevića 103A) Petak 22.03 Mashup Or Shutup Rock Symphony (Bana Milosavljevića 24) Petak 22.03.  Black Box, Balkan Express i Fjužna Pruga

UniCredit Bank Banjaluka otvorila novu poslovnicu u TC Delta Planet

UniCredit Bank Banjaluka danas je otvorila novu filijalu u tržnom centru „Delta Planet“. Ovo je ujedno i jedina filijala u novootvorenom tržnom centru i njihova četvrta po redu u Banjaluci. Moderno opremljena filijala je potpuno prilagođena klijentima, koji svoje bankarske poslove sada mogu obavili što brže, jednostavnije i ugodnije.