Vraća li se McDonalds u Banjaluku?

Moguć je povratak McDonalds-a u Banjaluku. To je za ATV potvrdio Adi Hadžiarapović, direktor marketinga McDonaldsa u BiH.

Trenutno se ne zna kada bi to moglo da bude, niti koliko bi eventualno koštalo otvaranje banjalučkog restorana.

“Tačan datum otvaranja će biti poznat nakon analize svih raspoloživih lokacija te potom izdatog odobrenja od strane Mekdonalds korporacije za provođenje narednih koraka”, napominju u McDonald’s BiH.

Iz McDonaldsa BiH nisu potvrdili da bi otvaranje banjalučkog restorana moglo da ide preko Sarajeva. Zato su u srpskoj centrali decidni. Što se njih tiče od novog restorana u Banjaluci nema ništa.

“McDonald’s Srbija svoje poslovne planove, uključujući otvaranje novih restorana, bazira na istraživanjima i potrebama određenog tržista. Trenutno nemamo u planu otvaranje restorana na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ukoliko u budućnosti dođe do promena naših planova, blagovremeno ćemo vas obavijestiti”, kažu u McDonald’s Srbija.

McDonalds je već doživio fijasko u Banjaluci, iako je početno interesovanje bilo veliko. Centar grada je uvijek primamljiv, ali se spekuliše i da bi Delta siti bio pun pogodak za novi restoran.

Prvi i jedini McDonald’s restoran u Banjaluci zatvoren je prije tačno tri godine i nalazio se u Gospodskoj ulici, na vrlo atraktivnoj lokaciji. Kao razlozi prestanka rada navedeni su problemi poslovne prirode.

Banjalučani sa kojima smo razgovarali imaju oprečna mišljenja o povratku Mekdonaldsa. Jedni se raduju, drugi to vide kao promašaj.

-Banjaluka kao grad treba da ima tako jedan fast food malo bolji, veliki smo mi grad

– Čisto sumnjam da bi ovdje opet uspjelo i kada bi se otvorilo, kažu neki od anketiranih Banjalučana.

Nisu srećni ni zagovornici zdravijeg načina života i očuvanja životne sredine. Hamburger koji je Duška kupila, kada je otvoren Mc Donalds u Banjaluci evidentno, još se dobro drži.

”Od 2012.-te do danas je hamburger u istom stanju iako je sada na našoj izložbi eksponiran, naravno malo je očvrsnuo, zbog kiseonika, ali nema nikakvih promjena. Ako se neko usudi može da ga proba“, kaže Duška Kudra iz Centra za zaštitu životne sredine.

Trenutno u BiH uspješno posluju tri restorana, i to dva u Sarajevu i jedan u Mostaru. Samo u ovoj godini taj američki fast fud gigant planira da investira 2,4 milijarde dolara i otvori 1.000 novih restorana.

(ATV)

NAJBOLJI BIZNIS Nema krize za stanodavce u Banjaluci, uređene garsonjere 500 KM mjesečno

Iznajmljivanje stanova i dalje je ubedljivo najbolji biznisi u Banjaluci, bez obzira na to što svake godine ima sve manje studenata, jer podstanari su sve češće mladi bračni parovi. Gradilišta, nove zgrade, pa i cijela nova naselja, raspoređena su po cijeloj Banjaluci, a kranove možemo vidjeti na svakom ćošku. Sudeći po broju rasprodatih stanova niko

DO KRAJA AVGUSTA U NOVOM SJAJU Kuli u Kastelu vraćaju sjaj prohujalih vremena

Obnova dijela tvrđave Kastel napreduje punom parom, pa bi do kraja avgusta novim sjajem trebalo da zasija kula na ovom svjedoku prohujalih vremena. Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je rekao da je rekonstrukcija ulazne kule, koja je izgorjela u požaru 2013. godine, završena prije mjesec. – Ojačani su zidovi gdje je to bilo

ODRŽAVANJE LOKALNIH PUTEVA Asfalt i za mještane Kuljana

Mještani Kuljana, jednog od najbrže rastućih prigradskih naselja, od danas će voziti znatno modernijom saobraćajnicom na pravcu prema Barlovcima. U okviru radova na investicionom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva, danas je položen novi sloj asfalta na putu Kuljani – Barlovci – Cerići. Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, sanirano je 500 metara ove saobraćajnice

PO PRVI PUT Grad Banjaluka neće finansirati nabavku energenata za Toplanu

Ovo će biti prva grijna sezona u kojoj grad neće finansirati nabavku energenta za grijanje grada. Rekao je ovo juče Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, odgovarajući na pitanje da li je grad učestvovao sa preduzećem “Eko-toplane” u nabavci mazuta u količini od 27.000 tona. “Na sjednicama Skupštine grada više se neće davati garancije ni subvencije za

DUŠKO KOVAČEVIĆ: Očekujemo 100 hiljada putnika

Letovi “Rajanera” će donijeti višestruku korist Aerodromu Banjaluka, gradu i regiji, kaže direktor naše vazdušne luke Duško Kovačević. Dodaje da su detalji ugovora sa irskom kompanijom poslovna tajna. Optimizam koji vlada u i oko Aerodroma Banjaluka vidi se već od skretanja ka aerodromu sa magistralnog puta Laktaši – Gradiška. Na saobraćajnim ostrvima je posađeno i