Vijesti 21.02.2017.

Vraćaju nadu u bolje sutra: Banjalučki studenti pobjednici EU takmičenja

ČITANJE: 1 minuta

Studentski tim sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci u sastavu Nina Pepić, Jelica Rastoka, Nikolina Gavrić i Veselin Radosavac, a pod mentorstvom prof. dr Perice Macure i uz koordinaciju asistenta Ljubiše Mićića, osvojili su prvo mjesto na takmičenju E4U (EU for You) koje je organizovala kancelarija Specijalnog predstavnika EU (EUSR).

Kampanja „Self Up“ koju su naše studentkinje i studenti osmislili, realizovali i predstavili 17. februara 2017. godine tokom finalne prezentacije u Sarajevu, ocijenjena je kao najbolja i prvoplasirana u ukupnom takmičenju.

Kampanja je dobila sve pohvale ne samo od stručnog žirija, nego i šire zajednica, medija i sličnih lokalnih i međunarodnih programa. Takođe, “Networks”, preduzetnički i edukativni centar iz Sarajeva je prepoznao kvalitet ove kampanje i izrazio želju za podršku njenoj daljoj realizaciji.

Na takmičenju su učestvovali studenti sa 14 javnih fakulteta i akademija sa prostora cijele BiH, većinom sa ekonomskim usmjerenjem. Univerzitet u Banjoj Luci osim Ekonomskog fakulteta su predstavljali i Akademija umjetnosti, a učešće su uzeli i fakulteti Univerziteta u Istočnom Sarajevu i to: Ekonomski fakultet Brčko, Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i Ekonomski fakultet Pale.

Tim Ekonomskog fakulteta Banja Luka je bio dio „Žutog tima“ zajedno sa studentima Ekonomskog fakulteta iz Bihaća. Takmičenje E4U je sproveo Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) u saradnji sa agencijom Boram iz Sarajeva, a sastojalo od nekoliko faza.

ekonomski

Studentski timovi su radili na izradi marketing kampanje, a pobjednički tim studenata je nagrađen višednevnim putovanjem kroz nekoliko EU gradova sa finalnom prezentacijom kampanje u Briselu predstavnicima institucija EU.