Vijesti 11.05.2016.

Vraćaju se “borosane”, i to kakve

ČITANJE: 2 minute
borosane
Redizajnirane “borosane” ponovo stižu na velika vrata.

Osim što u proizvodni pogon ponovo uvodi čuvene “borosane”, vukovarska kompanija Borovo pravi i novi proizvod – espadrile nastale u saradnji sa modnim brendom Hipi Garden.

U ambiciozni razvojni projekat kompanije koja ove godine obilježava 85. rođendan uključen je i klasični kožni asortiman obuće i onaj gumeni, namjenjen posebno lovcima.

Vođa projekata u Borovu Damir Rupčić otkriva kako posljednjih mjeseci intenzivno pregovaraju sa mnogim firmama, posebno onima iz turističkog portfelja duž Jadrana, ali i kontinenta.

Pokrenuli su, kaže, ofenzivan pristup tržištu nabijen pozitivnim tonovima kako bi podstakli čvršću saradnju i partnestvo između njih kao proizvođača i turističkih destinacija, gdje je s s obzirom na brojne inostrane goste moguća prodaja njihovih asortimana.

“Nudimo povratak Borosana hotelskim kompanijama kao izvrsnu zaštitnu obuću i dizajnom prilagođenu njihovim radnim uniformama te, naravno, prodaju startasicama u njihovim objektima, koje takođe dizajnom mogu pratiti lokalna obilježja svake pojedine destinacije, kao i najnovijeg modela espadrila”, iznosi Rupčić i dodaje da su pripremili i kolekcije startasicama za nacionalne parkove i Dubrovnik sa prepoznatljivim lokalnim obilježjima te u idućem periodu i tu očekuju odlične rezultate.

Već u ovu srijedu s turističkom kompanijom Istraturist iz Umaga, čiji je većinski vlasnik grupacija Lukšić, potpisuju prvi ugovor o saradnji. Biće ih uskoro još, no u Borovu zasad ipak ne žele da otkriju o kojim se sve hotelijerskim kompanijama radi.

Vođa marketinga Martina Tomljenović velika očekivanja ima i od posljednjeg projekta, promovisanog u ponedeljak i nastalog u saradnji sa domaćim dizajnerima iz modnog brenda Hipi Garden.

Riječ je o ručno rađenim espadrilama, koje su ukrašene licitarske srcem, možda najprepoznatljivijim tradicionalnim hrvatskim simbolom.

I dok izgled espadrila potpisuje Đurđica Vorkapić, za kvalitetnu ručnu izradu zaslužne su radnice Borova, koje će dnevno na tržište isporučivati oko 600 pari.

Vorkapić i Tomljenović ističu kako je ovaj partnerski projekat nastao tragom činjenice koju potvrđuje više istraživanja da turisti sve češće za suvenir biraju upravo neki upotrebni proizvod koji nakon povratka s ljetovanja neće skupljati prašinu po fiokama.

“Espadrile su potpuno autentični suvenir za koji je već dogovoreno 20 destinacija, gde će turisti moći da ih kupe, a na toj listi su i sve vazdušne luke u Hrvatskoj”, iznosi Vorkapić. Uverena je kako će “ovo leto espadrile biti apsolutni hit među turistima, ne samo zbog poruke ‘From Croatia With Love’“.

(Poslovni Dnevni)