VRBANJA: Nepoznata žena autom uništila rampu na pružnom prelazu i produžila dalje (VIDEO)

Nepoznata ženska osoba, u petak 24.1.2020. godine, u popodnevnim časovima na pružnom prelazu Vrbanja, prošla je kroz rampu koja je krenula da se spušta i tako je uništila, saopštile su Željeznice RS uz dostavljanje video snimka.

“Nepoštujući svjetlosnu i drumsku signalizaciju, ženska osoba je ugrozila ličnu bezbjednost, bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja, te načinila materijalnu štetu Željeznicama Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

Na snimku je vidljivo da se i pored svjetlosnog upozorenja žena nije zaustavila, te da je to učinila kada se rampa počela puštati, ali je već bilo kasno da se vrati pa je rampa zapela na njen automobil. Zatim je pokušala vozilo pomjeriti naprijed, ali rampa nije ‘spadala’, pa je na kraju izašla iz automobila i sama je rukama skinula sa auta i zatim je otvorila iako voz još uvijek nije prošao.

“Polubranik na putnom prelazu Vrbanja spustio se na neprikladno zaustavljen putnički automobil, i tom prilikom je napukao prerezivi uložak polubranika. Brzom intervencijom zaposlenih u Sekcijama STD, ETP, ZOP i VV izvršena je zamjena prerezivog umetka, te je putni prelaz doveden u ispravno stanje za nesmetan i redovan rad”, navode iz Željeznica.

Ovaj postupak osudili su iz Željeznica RS, te napominju da je ovakvo ponašanje najčešći uzrok nezgoda na putnim prelazima.

Podsjećaju i da je broj vozača koji se neodgovorno ponašaju u drumskom saobraćaju manji od kada prelaze preko pruge prate i nadzorne kamere, ali da je ugrožavanje lične i opšte bezbjednosti kao i uzrokovanje materijalne štete i dalje je prisutno.

“Neodgovorno i bahato ponašanje na putnim prelazima svakako je za osudu, ali je vandalizam u različitim oblicima teško spriječiti ukoliko ne postoji svijest o opasnostima i posljedicama takvog ponašanja i opšta kultura bilo kog pojedinca u saobraćaju”, napominju iz Željeznica, te ističu da je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posledice.

Nesavesan vozač lomi desni polubranik na putnom prelazu Vrbanja 24.1.2020. godine i udaljava se sa lica mesta

Neodgovorno i bahato ponašanje na putnim prelazima svakako je za osudu, ali je vandalizam u različitim oblicima teško sprečiti ukoliko ne postoji svest o opasnostima i posledicama takvog ponašanja i opšta kultura bilo kog pojedinca u saobraćaju.Iz tih razloga Željeznice Republike Srpske ponovo upozoravaju i apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju, na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posledice.Kako se ponašaju neodgovorni učesnici u drumskom saobraćaju možete pogledati i na poslednjem primeru, na zvaničnom FB profilu Željeznica Republike Srpske.Nepažnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa učesnika u drumskom saobraćaju, neretko i zlonamerno uništavanje uređaja, dovode do nezgoda na putnim prelazima, koje nažalost neretko imaju i najteže posledice.

Gepostet von Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) am Dienstag, 28. Januar 2020

(Nezavisne)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.