Vijesti 11.11.2016.

Vrbanja: Učenici podijelili 250 kilograma hrane

ČITANJE: 1 minuta

Podmladak Crvenog krsta OŠ “Stanko Rakita” u Vrbanji juče je organizovao 10. humanitarnu akciju “Pomoć starim i iznemoglim licima”, tokom koje su podijelili prehrambene i higijenske pakete za 10 najugroženijih porodica u tom naselju.

Anđela Vidović, učenica šestog razreda, kaže da već neko vrijeme učestvuje u radu Crvenog krsta u svojoj školi i da joj nimalo nije bilo teško da učestvuje u ovoj tradicionalnoj akciji.

“Uvijek treba pomagati drugima, pogotovo našim najstarijim sugrađanima, kojima je pomoć i te kako potrebna”, ističe Anđela.

U toj školi ima 485 đaka, od toga ih je u Organizaciji Crvenog krsta 330, a humanitarna akcija prikupljanja pomoći startovala je početkom oktobra.

“Tokom jubilarne akcije prikupili smo 250 kilograma nekvarljivih prehrambenih namirnica i nešto higijenskih paketa, koje smo podijelili najugroženijim porodicama u Vrbanji”, kazao je Milomir Zec, nastavnik geografije i vođa podmlatka Crvenog krsta u toj školi.

Milenko Dujaković, direktor škole, istakao je da je velik tradicionalni odziv učenika da pomognu svojim sugrađanima, kojima je pomoć potrebna.

Željkica Ilić, sekretar Crvenog krsta, kazala je da je ponosna na sve ono što radi podmladak Crvenog krsta u OŠ “Stanko Rakita”.

(nezavisne.com)