Vrbas na Fajnal foru Evrolige košarke u kolicima

Košarkaški klub invalida Vrbas iz Banjaluke plasirao se na završni turnir Evrolige 3 koji će se od 26. do 29. aprila održati u španskom Badahozu.

Kapiten Vrbasa Igor Ignjatović ističe da je ovo najveći uspjeh u istoriji kluba.

– Iskreno, ni sami nismo očekivali ovakav rezultat, a veliki posao smo odradili prvog dana kada smo pobijedili timove iz Turske i Francuske. Tim iz Austrije protiv kojeg smo igrali danas je izuzetno kvalitetan, pokušali su nas iznenaditi sa četiri visoka igrača, međutim, mi smo uspjeli iskontrolisati utakmicu i na kraju smo zasluženo pobjedili. Moram priznati da smo se uplašili kada smo vidjeli koliko su ekipe protiv kojih smo igrali nadmoćnije u tehničkoj opremljenosti, kada su svu tu tehniku iznijeli iz svojih boksova. Međutim mi smo pokazali srce i pokazali smo da mnogo bolje igramo protiv ovako jakih timova – rekao je Ignjatović.

Vrbas je u prvom kolu na kvalifikacionom turniru pobijedio Turk Sela iz Turske sa 81:62, a u drugom je bio bolji od Marseja 84:48.

(EuroBlic)

 

 

Propusti u svakom trećem vrtiću

Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.