Vrbas na Fajnal foru Evrolige košarke u kolicima

Košarkaški klub invalida Vrbas iz Banjaluke plasirao se na završni turnir Evrolige 3 koji će se od 26. do 29. aprila održati u španskom Badahozu.

Kapiten Vrbasa Igor Ignjatović ističe da je ovo najveći uspjeh u istoriji kluba.

– Iskreno, ni sami nismo očekivali ovakav rezultat, a veliki posao smo odradili prvog dana kada smo pobijedili timove iz Turske i Francuske. Tim iz Austrije protiv kojeg smo igrali danas je izuzetno kvalitetan, pokušali su nas iznenaditi sa četiri visoka igrača, međutim, mi smo uspjeli iskontrolisati utakmicu i na kraju smo zasluženo pobjedili. Moram priznati da smo se uplašili kada smo vidjeli koliko su ekipe protiv kojih smo igrali nadmoćnije u tehničkoj opremljenosti, kada su svu tu tehniku iznijeli iz svojih boksova. Međutim mi smo pokazali srce i pokazali smo da mnogo bolje igramo protiv ovako jakih timova – rekao je Ignjatović.

Vrbas je u prvom kolu na kvalifikacionom turniru pobijedio Turk Sela iz Turske sa 81:62, a u drugom je bio bolji od Marseja 84:48.

(EuroBlic)

 

 

KOTOR VAROŠ U zlatari vagao marihuanu

Siniša Savić (24) iz Kotor Varoša uhapšen je nakon što je policija kod njega pronašla oko 600 grama materije za koju se vjeruje da je marihuana.

ČESMA Počela dogradnja Osnovne škole

Počela je dogradnja treće učionice u područnoj Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” u Česmi, a završetak radova je planiran do početka nove školske godine.

POJEFTINJENJE Za sedam dana gorivo “pada” za 10 feninga

 Vozači u Republici Srpskoj, poslije stresnog perioda koji su preživjeli zbog skakanja cijena goriva, juče su se bar malo obradovali novoj korekciji cijena goriva na pojedinim pumpama, koje su u zavisnosti od distributera smanjene u prosjeku za oko 0,05 KM.

PRIJEDLOG GRADONAČELNIKA Šta se krije iza najavljenog formiranja foruma za bezbjednost

Nakon stradanja Davida Dragičevića, bombe ispoda automobila profesora i ispaljivanja zolje na zgradu, gradonačelnik Igor Radojičić odlučio je da formira novo tijelo i podigne nivo bezbjednosti u gradu. Gradonačelnik Igor Radojičić, predložio je da se formira forum za bezbjednost građana s ciljem da se i oni uključe i predlože mjere za podizanje stepena bezbjednosti u