Vijesti 08.04.2019.

Vrbas zatrpan kesama i smećem

ČITANJE: 1 minuta

Iako važi za ponos Banjalučana i jedan od simbola grada, slika Vrbasa posljednjih dana ne služi na čast ni gradu, ni njegovim građanima. Obrasla i zapuštena, obala Vrbasa je zatrpana kesama i smećem.

Na ovakvu situaciju upozoravaju i građani i udruženja, a iz Gradske uprave su poručili da se uskoro može očekivati akcija uređivanja korita i obale Vrbasa.

– Grad svake godine izdvaja novac za košenje trave, uklanjanje oštećenog drveća i otpada, a i ove godine ćemo u saradnji sa roniocima, rafting klubom i drugim udruženjima pristupiti ovom poslu – rekao je portparol Gradske uprave Milenko Šajić.

On je dodao da, pored nadležnih službi, za takvo stanje Vrbasa odgovornost snose i pojedinci koji odlaganjem otpada u rijeku, ne shvataju ili ne žele da shvate da čine veliku štetu.

– U narednim danima predstavnici Gradske uprave sastaće se sa predstavnicima “Inspektorata” i “Voda” kako bismo razgovarali i dogovorili plan čišćenja – dodao je Šajić.

On je još jednom apelovao na građane da budu savjesni i čuvaju naše najveće bogatstvo, te da će nadležni učiniti sve da se problem što prije riješi.

(Glas Srpske)