Politika 12.06.2021.

VRH PDP U ŠEKOVIĆIMA: Ivanić, Trivić i Stanivuković u razgovoru sa građanima

ČITANJE: 3 minute

„U Šekovićima je napravljen prvi Opštinski odbor PDP-a u Republici Srpskoj i toga se sjetim uvijek kada dođem ovdje. Danas, više od dvadeset godina kasnije, ovdje sam sa mladim ljudima, Jelenom Trivić i Draškom Stanivukovićem, iza čijeg rada čvrsto stojim i koji imaju hrabrosti da jasno kažu i stave glavu tamo gdje mnogi ne bi smjeli ni prići. Oni nose teret borbe protiv deformacija koje naše društvo danas ima“, rekao je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić na današnjem događaju „Razgovor sa građanima“ u Šekovićima, istakavši da PDP ovim skupom počinje da se „zagrijava“ za promjene koje dolaze, saopšteno je iz ove partije.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić je rekla da mnogo toga ne valja u političkom životu Republike Srpske:

„Nije dobro kako vlast upravlja resursima kojima je bogata naša Republika, a ova zemlja ima sve predispozicije da bude puno bogatija u svakom smislu i to je ono što me boli. Na sceni su kriminal i korupcija ogromnih razmjera i to moramo da mijenjamo i protiv toga da se borimo. Ali naš narod je dobar, čestit narod koji je srušio dva carstva, prežiovio velika stradanja i izvojevao najveću pobjedu – našu Republiku Srpsku. I zato znam da mi, svi zajedno, možemo mnogo bolje“, istakla je Trivićeva.

Ona je, govoreći o PDP-u i ljudima koji predstavljaju partiju, istakla da se trude da svemu daju cijele sebe i da zaista budu ljudi koji će iskreno pristupiti ovom poslu, kako bi nešto stvorili i svojim doprinosom pružili našoj Republici:

„Moja poruka vama je da pogledamo jedni druge sa razumjevanjem i sa osjećajem da mi jesmo jedan vrijedan narod koji zavrijeđuje bolje. One koji sada vode Republiku Srpsku treba mijenjati i to je ono za šta se borimo, kako bismo vratili ugled našoj Republici“, kaže Trivićeva.

Potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković se zahvalio članovima Opštinskog odbora PDP Šekovići što su pokazali kvalitet i želju za promjenama, te da obraz i čojstvo nemaju cijenu:

„Danas sam došao ovdje da pošaljem jasnu poruku da će GrO PDP Bijeljina dati punu podršku vama u Šekovićima. Znam da će Šekovići znati da uzvrate svakome ko ih je prodao i izdao, a svi vi koji i dan-danas stojite čvrsto iza politike i stavova za koje se godinama zalažemo, imaćete veliki doprinos u promjenama koje stižu“, kaže Marković.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a, rekao je da je u novembru u Banjaluci započeo snažan proces promjena:

„Ali naša borba je usmjerena ka tome da u cijeloj Republici Srpskoj bude bolje. Voz promjena ide nezaustavljivo, a ovo je naša prva stanica. Ova naša borba se ogleda u nekoliko segmenata, a jedan od njih jeste borba protiv privatizovane države. Oni su 22 godine vladali Banjom Lukom, gradili na našoj zemlji, međutim mi smo imali nesalomivu volju za promjenama i uspjeli smo“, rekao je Stanivuković.

On je podsjetio na neka od brojnih obećanja koja je davala vlast prethodnih decenija:

„Gdje je nezavisna Republika Srpska koju obećavaju svake godine? Mi smo prvi u svijetu po broju obećanih referenduma. Danas slušamo i da Dan Republike može biti i u februaru, samo zato jer Dodik prolazi krizu identiteta. Poručujem da će mladost zavladati i voditi Republiku Srpsku, nove generacije koje nisu zadojene mržnjom, koje su spremne da iskoriste sve svoje kapatitete da svaka lokalna zajednica napreduje. Imamo plan za Šekoviće i za svaku opštinu ili grad u Republici Srpskoj. Treba da se izdignemo iznad svih podjela i da gradimo temelje bolje budućnosti. I svakako, naša ideja je da PDP bude najsnažnija stranka, ne samo na republičkom nivou, nego u svakoj opštini i gradu“, istakao je Stanivuković.

Snežana Stojanović, član Predsjedništva PDP-a iz Izborne jedinice 7, zahvalila se učesnicima na dolasku u Šekoviće i istakla da PDP predstavlja spoj mladosti sa iskustvom i mudrosti, što je garancija da promjene na bolje dolaze.

(SB)

Oznake: PDP