Vijesti 07.03.2021.

VRH RS ČESTITAO 8. MART: Žene stub porodice i cijelog društva, njihova uloga neprocjenjiva

ČITANJE: 3 minute

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama Međunarodni dan žena, 8. mart, poželjevši da im ovaj, kao i svaki dan u godini donese radost, sreću, lični, porodični i profesionalni uspjeh.

Dodik je naglasio da su žene stub porodice i cijelog društva i da je ta njihova uloga neprocjenjiva, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Zbog toga, svaki dan, a ne samo 8. marta, ženama treba odati priznanje i poštovati ih kao majke, supruge, kolege, vrijedne i odgovorne na svim poslovima rukovodioca i političara koji su im povjereni. Ljubav i podrška žene mnogo znači u svakodnevnom životu i radu i s toga treba cijeniti i poštovati njihovo postojanje i doprinos koje daju na unapređenju života – istakao je Dodik.

On je dodao da institucije i dalje treba da rade na poboljšanju njihovog položaja i uklanjanju bili kakvog oblika diskriminacije u društvu.

– Posebno me raduje činjenica da u našem društvu sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije. S toga svi zajedno dugujemo im veliku zahvalnost za njihovo aktivno učešće u stvaranju boljih uslova za život – naveo je Dodik u čestitki.

Cvijanović: Pokrenuti mnogi pozitivni procesi

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena ukazala je na potrebu unapređenja ukupnog položaja žena, te jačanje njene ekonomske, političke i društvene nezavisnosti.

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena upućujem vam najsrdačnije čestitke, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha. Svaki dan, a posebno na ovaj međunarodni praznik, važno je ukazati na potrebu unapređenja ukupnog položaja žena, jačanje njene ekonomske, političke i društvene nezavisnosti, s ciljem izgradnje boljeg i humanijeg društva, društva jednakosti i jednakih prava za sve – navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je dodala da žene u Republici Srpskoj, kao stub porodice, društva, institucija, predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj u svim sferama, obavljaju brojne odgovorne profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama, pokrenuti su mnogi pozitivni procesi.

– Koristim priliku da izrazim zahvalnost i odam priznanje svim našim hrabrim ženama koje u borbi protiv pandemije virusa korona nose dvostruki teret i odgovornost. S jedne strane obavljaju poslove u dodatno otežanim uslovima i pod zdravstvenim rizikom, a s druge, nose brojne obaveze na očuvanju porodice i brige o domaćinstvu – istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, kao istinskim promoterima ukupnih društvenih i porodičnih vrijednosti, trajni zadatak institucija i društva u cjelini ostaje unapređenje ekonomskog i socijalnog položaja žena, njihovo osnaživanje, bolja zastupljenost i vidljivost.

Višković: Nastavak podrške unapređenju prava

Premijer Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Naglasio je da će Vlada nastaviti da podržava i učestvuje u svim aktivnostima koje podrazumijevaju unapređenje prava žena i uklanjanje svakog vida diskriminacije.

– U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje ima, svim ženama upućujem najiskrenije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena – naveo je Višković u čestitki.

Višković je naglasio da su razumijevanje i odgovornost žena, kako prema poslovima koje obavljaju, tako i prema porodicama, samo neke od osobina koje su vrijedne svakodnevnog divljenja i zahvalnosti.

(Srna/SB)