Vijesti 14.10.2022.

Vrhovac na Svečanoj akademiji u Srpcu

ČITANJE: 2 minute

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac prisustvovao je sinoć Svečanoj akademiji u Srpcu, povodom krsne slave i Dana opštine Srbac.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske do sada je na području opštine Srbac plasirala 44,3 miliona KM, od čega je 37,3 miliona KM plasirano na kreditnoj osnovi, 6,9 miliona KM putem plasmana u hartije od vrijednosti, dok je 120.000 KM odobreno na bespovratnoj osnovi putem Finansijskog mehanizma.

Iz Finansijskog mehanizma podržana su dva projekta razvoja plasteničke proizvodnje putem kojih je 60 korisnika sa ovog područja dobilo plastenike, preteću opremu, sadni materijal, kao i teoretsku i praktičnu obuku tokom cijelog prvog ciklusa plasteničke proizvodnje. Takođe, tokom sastanka sa otkupljivačima predočene su im mogućnosti plasmana njihovih proizvoda na tržište.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su u Srpcu realizovani mnogi značajni projekti u prošloj godini sa glavnim ciljem da se zadrže mladi da ostanu da žive u Srpcu, naročito na selu.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da zajedno sa timom svojih saradnika ponosan na ono što je učinjeno u protekloj godini.

„Upravljajući budžetom na domaćinski način ostvarili smo značajan suficit u prošloj godini i smanjili ukupna zaduženja za oko 5,5 miliona KM u posljednjih šest godina. Uz pomoć republičkih institucija izgradili smo 40 kilometara novih puteva i obnovili tri parking-prostora u gradu, širili vodovod prema Razboju Ljevčanskom i Ilićanima, gradili društvene domove, stvarali preduslove za izgradnju nove zgrade Policijske stanice, a u toku smo i realizacije projekata izgradnje zgrade za mlade bračne parove i novog vrtića za 200 mališana“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Na svečanoj akademiji u srbačkom Domu kulture „Uglješa Kojadinović“ uručena su opštinska priznanja zaslužnim građanima i organizacijama i nagrade mladima.

Obilježavanje krsne slave i Dana opštine Srbac počelo je u utorak, 12. oktobra parastosom za poginule borce koji je organizovan na centralnom spomen-obilježju u Srpcu, a obilježavanje traje tri dana.

(N.S)

Oznake: Dražen Vrhovac