Vijesti 26.05.2021.

Vrhovni sud ukinuo presudu optuženima za ubistvo Banjalučanina

ČITANJE: 2 minute

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Borisu Zoriću (33) i Slobodanu Krnetiću (33) od ukupno 12 godina zatvora zbog ubistva Banjalučanina Bruna Rolda (54) koje se desilo 2019. godine, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Krajem prošle godine, Okružni sud u Banjaluci osudio je Zorića na četiri godine zatvora, a izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja od zavisnosti dok je Krnetiću bila izrečena kazna od osam godina zatvora.

Postupak je vraćen Okružnom sudu Banjaluka na novo suđenje.

Podsjetimo, u ovom slučaju Rade Drljača (26)  ranije je osuđen na 15 godina robije zbog teškog ubistva i spaljivanja tijela Rolda.

Drljača je priznao krivicu a tu presudu je potvrdio i Vrhovni sud Republike Srpske.

Rold je ubijen 25. novembra 2019. u napuštenoj kući u banjalučkoj ulici Vase Glušca koja je potom i zapaljena zajedno sa tijelom.

Drljača je podsjetimo ranije i sam priznao kako je počinio djelo a u optužnici se navodilo da su Zorić i Krnetić kao saizvršioci zajedno s Drljačom tukli Rolda i prijetili mu nožem, da bi ga Drljača na kraju zaklao.

“Uzeo sam nož, učinio rukom rez te povukao dole po Roldovu grlu. Lagano sam to uradio. Kajem se zbog toga i još mi nije jasno što sam to uradio”, priznao je ranije Drljača koji je za žrtvu rekao da mu je “bio kao otac”.

Prema njegovim riječima, prilikom zločina, “nešto mu je puklo u glavi” kada je povukao nož po Roldovom vratu.

Kako je rekao i on je Rolda smatrao kako oca sa kojim nije imao sukobe i taj dan bio je pijan ali ni samom mu nije jasno kako je to mogao uraditi.

Rold  je na mjestu ostao mrtav, a nakon zločina Drljača je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je bilo tijelo.

Usljed požara tijelo žrtve je ugljenisano, a vatra se proširila na cijelu prostoriju i kuću koja je izgorjela.

(E.M)

Oznake: Bruno Rold