Vijesti 19.02.2016.

Vrijedna donacija “Hemofarma”: Novi kreveti i pumpe za banjalučki UKC

ČITANJE: 2 minute
Donacija Hemofarm Fondacije 3
Službi intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske “Hemofarm Fondacija” u okviru kampanje „Svim srcem“ donirala je 19.000 KM za
nabavku neophodnih kreveta i aspiracionih pumpi.

Generalni direktor UKC-a Mirko Stanetić zahvalio se “Hemofarmu” na vrijednoj donaciji, ističući da će donirana oprema biti stavljena na raspolaganje Službi intenzivne medicine.

– Ovim gestom, “Hemofarmova” fondacija još jednom je pokazali da prepoznaje važnost naše zdravstvene ustanove i da nam pomažu u poboljšanju postojećih uslova za liječenje naših pacijenata, kao i da su podrška u dugoročnom razvoju najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj – kazao je Stanetić.

On je ukazao da se u službi intenzivne medicine zbrinjavaju životno ugroženi pacijenti, ističući da liječenje čak 70 procenata tih pacijenata zahtijeva respiratornu podršku i konstantni medicinski nadzor. Prema njegovim riječima,
u ovoj službi godišnje se zbrine oko 700 životno ugroženih pacijenata iz čitave BiH.

– Ovo je izuzetno značajna donacija naših prijatelja iz „Hemofarma”, koji su se još jednom pokazali kao društveno odgovorna kompanija koja je godinama uz nas – naveo je Stanetić.

Donacija Hemofarm Fondacije 2

Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije, naglasila je da su ovom donacijom željeli da podrže napore medicinskih radnika u svim sredinama gdje posluje “Hemofarm”.

– Kao regionalni lider u proizvodnji lekova, “Hemofarm” je prirodni saveznik zdravstvenog sistema i Srbije i Republike Srpske. Znamo da su potrebe zdravstvenog sistema velike, da su aparati i oprema skupi, da je sistem preopterećen, ali i da medicinski radnici uprkos tome uspevaju da ispune sve zahteve – kazala je ona.

Direktorica “Hemofarmove” fondacije izrazila je želju da i da se saradnja sa banjalučkim medicinskim centrom proširi i van konteksta donacija.

– Ovo je i univerzitetski centar koji svake godine iznedri nove lekare, a njih je važno podržati, naročito na teškom početku karijere. Poznavajući situaciju i ovde i u Srbiji, želimo da mladim lekarima, pored porodice pružimo dodatnu motivaciju da ostanu ovde i ovom društvu daju najbolji deo sebe – navela je ona.

Riječ je o drugoj donaciji Hemofarm Fondacije izvan granica Republike Srbije. Prvom donacijom je opremljena laparoskopska sala u Klinici za ginekologiju i akušerstvo banjalučkog UKC-a.

(Banjaluka.net)