Vijesti 28.02.2016.

Vrijeme sutra: Oblačno i kišovito

ČITANJE: 1 minuta
kisovito
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i dnevnom temperaturom od devet do 15, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Ujutro oblačno s kišom na zapadu, jakom i obilnom na jugozapadu, te slabom na sjeveru. Na istoku i jugoistoku preovladavaće suvo vrijeme, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom prijepodneva kiša će se širiti prema sjeveroistoku, zahvatajući sve predjele. U centralnom pojasu će biti umjerena i obilnija, a od jugozapada do juga obilna, gdje će postojati uslovi za grmljavinu i pljuskove.

Duvaće umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, sa olujnim udarama, poslije podne u slabljenju, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U BiH je danas pretežno oblačno vrijeme, sa slabom kišom ponegdje u jugozapadnim područjima.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva, Han Pijesak, Čemerno i Bihać šest, Rudo, Banjaluka i Prijedor sedam, Višegrad, Kupres i Sanski Most osam, Foča, Nevesinje, Srbac, Gacko, Sokolac i Zvornik devet, Ivan Sedlo 10, Livno i Srebrenica 11, Gradačac, Sarajevo i Zenica 12 stepeni Celzijusovih.

U Mrkonjić Gradu, Bijeljini, Bugojnu, Doboju i Tuzli u 13.00 časova izmjereno je 13 stepeni, u Šipovu i Bileći 14, u Trebinju 15, Mostaru i Neumu 17 stepeni Celzijusovih.

(Agencije)