Vijesti 12.05.2021.

Vrtić na Petrićevcu 1. juna počinje sa radom: Prijem za 96 mališana

ČITANJE: 1 minuta

Na radost mališana i njihovih roditelja, prvi javni vrtić na Petrićevcu od 1. juna počeće sa radom.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da ovaj vrtić danas konačno ima upotrebnu dozvolu čime su stečeni uslovi da primi prve mališane.

On je danas sa saradnicima obišao prostorije vrtića u namjeri da se saglada da li još nešto treba uraditi prije samog stavljanja u funkciju ovog predškolskog objekta.

Najavio je da je u narednom periodu potrebno raditi na spoljašnjem uređenju, odnosno nabavci sprava za dječija igrališta uz ovaj vrtić, za šta je potrebno izdvajanje oko 60.000 KM.

Za jedno naselje od 10.000 stanovnika, kao što je Petrićevac, prema njegovim riječima – vrtić je nasušna potreba, kao što je potreba i za mnoga naselja koja rastu i šire se i iz godinu u godinu imaju više kuća i porodica.

-Takav slučaj imamo u Kuljanima i Vrbanji, gdje će mališani takođe dobiti nove vrtiće – naglasio je on, te dodao da su planirana sredstava i za energetsku obnovu vrtića u Ulici Sime Miljuša.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović kazala je da je vrtić na Petrićevcu predviđen za 96 djece, dvije vaspitno-obrazovne grupe od 3 godine do polaska u školu i dvije jasličke grupe.

Pozvala je roditelje, koji su prošli na konkursu, da donesu ljekarska uvjerenja i rodne listove za djecu kako bi sklopili ugovore.

Oznake: Petrićevac, Vrtić