Vijesti 07.04.2016.

Vrtići pripali socijalistima: Odlazi Nataša Radulović

ČITANJE: 2 minute
vrtici
Banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje pripao je socijalistima. Nakon nekoliko propalih pokušaja smjene SNSD-ove Nataše Radulović, primopredaja je uspjela. U direktorsku fotelju, kao v.d., sjela je Jelena Kurtinović, kadar Socijalističke partije. Za nekih desetak dana, poručuje, znaće u kakvom stanju joj je ostavljen Centar.

“Ja ne mogu da vam kažem šta očekujem. Koliko vidim, Centar je izuzetno dobro uređen, poslovanje isto tako ima dobro. Ja kao direktor Centra, trudiću se da nastavim poslovanje kakvo je i bilo, u pozitivnom smislu”, rekla je za ATV Jelena Kurtinović, v.d. Direktora Centra za predškolsko obrazovanje.

U trci za direktorsku funkciju, koja je po koalicionom dogovoru pripala socijalistima, našle su se Bosiljka Bošnjak, i Mira Galić. Ipak, na to mjesto morali su da čekaju gotovo četiri godine, a na kraju je, neočekivano, pripalo Kurtinovićevoj.

Kako ATV nezvanično saznaje, Radulovićeva želi da do penzije, u koju će u septembru, ostane na mjestu savjetnika. Poručuje da i za nju sada treba da se nađe mjesto.

“Ja imam još tamo do prvog septembra da radim, onda idem u zasluženu penziju. Šta će biti ovaj period, ne znam. Na ulicu sigurno neću, ne bih željela nikome, a onda ni sebi. A evo, vidjećemo šta ćemo se dogovoriti i kako će biti”, otkriva Nataša Radulović,bivši direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Socijalisti nisu bili raspoloženi za komentar. Iako su direktorsko mjesto željno iščekivali, nisu mogli da se dogovore ko će se oglasiti. Iz DNS-a poručuju da će sačekati konkurs, a da li će glasati za Kurtinovićevu zavisi od toga da li će na mjesto načelnika odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi sjesti njihov čovjek.

Mi poštujemo koalicioni dogovor koji postoji između SNSD-a, SP-a i DNS-a, i ukoliko je to usaglašeno između njih, mi zaista nemamo ništa protiv. Prilikom ranijih prijedloga, klub odbornika DNS-a je bio uzdržan, iz prostog razloga što nije bilo jasnog i preciznog dogovora”, objašnjava Boran Bosančić, klub odbornika DNS-a.

Konkurs za izbor direktora trebalo bi da bude raspisan u julu. Kako stvari stoje, karte su i dalje otvorene. Nakon višegodišnjeg previranja u vladajućoj koaliciji, sada bi, bar naizgled, dogovor trebalo da bude ispoštovan. Da sve ne ide tako glatko, govori činjenica da DNS i dalje čeka na svoja tri izvršna direktora gradskih preduzeća.

(Atv)