Vijesti 23.10.2020.

VSTS BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

ČITANJE: 1 minuta

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je danas Vibora Vučića za sudiju Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci imenovana je Mirjana Radulović, dok su za sudije u osnovnim sudovima u Zvorniku i Bijeljini imenovane Selma Zećo i Cvijeta Sekulić.

Za dodatnog sudiju Osnovnog suda u Tesliću imenovana je Aleksandra Timotić-Ristić, saopšteno je iz VSTS-a.

Na nivou Federacije BiH, članovi Savjeta imenovali su Adnana Begića i Dajanu Baier-Ćehić za sudije Opštinskog suda u Bihaću, te Ivanu Brajkovića i Šejlu Gušić za sudije Opštinskog suda u Mostaru.

Aleksandra Kolašinac imenovana je na poziciju stručnog saradnika Opštinskog suda u Sarajevu.

Za tužioca Tužilaštva BiH imenovana je Bojana Jolović, dok je za dodatnog sudiju Suda BiH izabran Branko Morait.

Pri donošenju odluka o imenovanju, VSTS BiH je, između ostalog, uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, te stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

VSTS pri imenovanju primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 1. decembra, osim dodatnog sudije Suda BiH koji će na dužnost stupiti 1. novembra.

(Srna)

Oznake: VSTS