Vijesti 20.10.2022.

VSTS ODLUČIO: Daniela Milovanović predsjednica Vrhovnog suda Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je danas Danielu Milovanović za predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici VSTS Zinaida Husić je imenovana za predsjednika Okružnog suda Istočno Sarajevo, a Bojan Stević za predsjednika Okružnog suda u Trebinju.

Na nivou Federacije BiH imenovani su Denis Martini za stručnog saradnika Opštinskog suda u Zenici, Dino Aličić za stručnog saradnika Opštinskog suda u Zavidovićima, Amela Šarić-Avdić za stručnog saradnika Opštinskog suda u Travniku i Romana Rozić na poziciju stručnog saradnika Opštinskog suda u Mostaru.

– Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristrasnosti i ugleda, te iskustva na rukovodećim poslovima – saopšteno je iz VSTS-a.

Pri imenovanju, dodaje se u saopštenju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 1. novembra, prenosi RTRS.

(SB)