Region 15.07.2021.

VUČIĆ: Antivakseri, prestanite sa glupostima o čipovima, ubićete nekoga tom pričom

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelirao je na ljekare da što prije preporuče da li je i kada potrebno da se krene sa davanjem treće doze vakcine protiv koronavirusa.

Također je pozvao građane da se vakcinišu jer broj novozaraženih raste. Srbija trenutno ima rezerve od 1,3 miliona vakcina, a do okrobra stižu i vakcine drugog američkog proizvođača Moderne, prenosi Klix.

No, problem je što je interes među građanima koji nisu vakcinisani izuzetno mali.

“Nemamo problem sa vakcinama. Samo vas molim da vi donesete odluku kad idemo na treću dozu. Da li se vakcine miješaju ili ne? To mora struka da kaže. I da zamolim one ljude koji se nisu vakcinisali. Ne znači da se nećemo razboljeti, ako se vakcinišemo, ali imaćemo 95 posto više šanse da preživimo”, kazao je Vučić.

Okrivio je antivaksersku kampanju za to što je vakcinacija gotovo stala na 49 posto vakcinisane populacije. Dodao je da se onima koji su se vakcinisali nije desilo ništa.

“Prekinite da govorite gluposti o čipovima jer kada tu priču pričate nekoga ćete ubiti tom pričom”, rekao je Vučić, te dodao da želi izbjeći uvođenje obavezne vakcinacije.

(SB)