Region 13.01.2023.

Vučić: Biće komplikovano, biće teško

ČITANJE: 1 minuta

Imali smo otvoren, iskren i sadržajan razgovor. Četiri ključne teme, jedna je KiM, druga je naši bilateralni odnosi, treće situacija u regionu i četvrto rat u Ukrajini, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara o razgovoru sa Derekom Šoleom, koji je predvodio delegaciju SAD, s kojom je juče razgovarao i o takozvanom francusko-njemačkom prijedlogu.

“Uvek smo spremni za dijalog. Sada je potpuno jasno da ZSO mora da bude formirana. Biće komlikovano, biće teško, nemamo mi tu saveznike”, rekao je Vučić.

“Bilo kakav oblik formalnog i neformalnog priznanja ili ustapanja tzv. Kosovu mesta u UN je naša crvena linija, a to je deo plana. To su stvari o kojima ne možemo ni da razgovaramo. Da li će Amerika promeniti svoj odnos prema Kosovu i Metohiji, neće. Šole je juče pokazao poštovanje prema Srbiji. Ono što je dobra stvar, je da oni žele da čuju ono šta su očekivanja Srbije i Srba”, rekao je Vučić.

“Svi oni znaju da sve što je bilo izazvano jednostranim potezima Prištine. Ne postoji nijedan događaj koji je Srbija izazvala. Sasvim je sigurno da dobar deo ljudi u svetu koji pokušava da sagleda situaciju na KiM neće uvek da zažmuri”, rekao je Vučić.

(N.M.)