Region 19.05.2021.

VUČIĆ: Bio bi zločin da me je Stefanović prisluškivao, siguran sam da nije

ČITANJE: 1 minuta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o statusu funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i ministra odbrane Nebojše Stefanovića kaže da opozicioni mediji nagađaju da će on biti smenjen zbog “slika Danila Vučića ili prisluškivanja”, ali da ne veruje da je Stefanović to uradio.

„To bi bio zločin da je radio, ja sam siguran da nije“, rekao je Vučić za TV Pink i dodao da će na skupštini stranke „biti velikih promena ali da će svi o tome da odlučuju“, prenose agencije.

On je povodom kritika da je izazvao uznemirenje javnosti i pritisak na tužilaštvo povodom davanja informacija iz istrage o kriminalnim delima klana uhapšenog Veljka Belivuka, rekao da „govoreći o mlevenju ljudskog mesa nije pravio nikakve metafore, već je bio precizan i upotrebio je imenicu koju su oni (kriminalci) upotrebili“.

„Nisu rekli dajte nam mleveno meso, rekli su dajte nam ćevape, ponovio sam iz istrage. Nisam preterivao, ti ljudi su stvarno pravili ćevape od ljudskog mesa i slali“, rekao je Vučić i ponovio detalje sa mučenja žrtava klana Belivuka navodeći da „taj što je klao ima troje, četvoro dece, a da su sekire i sečiva koristili na najjeziviji način“.

Vučić je rekao i da on nije „izdajnik“ kako ga prozivanju opozicioni političari kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji, i da je za to da „Srbija bude deo EU, ali da ne misli da politika Srbije mora da bude priznanje Kosova“.

(SB)