Region 24.11.2022.

Vučić danas o dogovoru s Prištinom; Petković: “Nema kaznene politike”

ČITANJE: 1 minuta

Dogovor Beograda i Prištine znači da nema nikakve kaznene politike Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, izjavio je Petar Petković.

“Ovim dogovorom uspleli smo da sačuvamo naš narod na severu Kosova i Metohije. Ovim dogovorom ostaju KM tablice, koje su zakonske, koje izdaje Srbija. Biće u upotrebi i dalje. Jedino gde ćemo zastati, zastaćemo fizički sa izdavanjem potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne dogovorimo i ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica, a i onako za poslednje tri godine se nisu izdavale. Kurti je večeras prihvatio sve ono što je odbijao svih prethodnih dana. Uspeli smo da sačuvamo mir i stabilnost. Poručujem srpskom narodu da mogu da spavaju, sačuvali smo naše, srpske KM tablice “, poručio je on, prenose srpski mediji.

Povodom sinoćnjeg dogovora, u četvrtak, poslije sastanka s Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, javnosti će se obratiti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će govoriti o svim detaljima postignutog sporazuma.

(N.M.)