Vijesti 02.03.2021.

Vučić doputovao u Sarajevo

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros avionom na Međunarodni aerodrom u Sarajevo gdje je dopremljeno 10.000 vakcina “Astra Zeneka”, koje je Srbija donirala BiH za imunizaciju njenih građana.

Predsjednika Srbije dočekali su i poželjeli mu dobrodošlicu srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik DŽaferović, koji se sinoć javno zahvalio Vučiću na njegovom humanom gestu i pomoći građanima BiH.

U Vučićevoj pratnji nalazi se i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Nakon susreta predsjednika Srbije sa članovima Predsjedništva BiH na sarajevskom aerodromu, planirane su izjave za medije.

U izjavi medijima uoči posjete Sarajevu, Vučić je rekao da ova donacija vakcina može da pomogne BiH, prije svega ljekarima koji rade u “crvenoj zoni” i nekim starijim ljudima.

“Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više, jer kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lijepo je što se svima drugima zahvaljujemo koji nam nerijetko daju mrvice sa stola. Najvažnije je da se mi okrenemo budućnosti, da se okrenemo sebi”, poručio je predsjednik Srbije.

(E.M)