Region 02.12.2022.

Vučić: Dosta je

ČITANJE: 2 minute

Sve što sam rekao Kurtiju mislim.U januaru smo imali referendum o tome da se Srbija izjasni da li želi da ima nezavisno pravosuđe. Tada su nam rekli iz Prištine da ne možemo da izađemo na referendum, što se ranije nikada nije dešavalo. Situacija na KiM vri, jer su Srbi poniženi dva puta, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, nakon sastanka s Oliverom Varheljijem, evropskim komesarom za susjedsku politiku.

“Imaš ti pravo da u vladu uvedeš koga hoćeš, ali moje pitanje je što obmanjuju ceo svet da su to predstavnici Srba. Direktno rušite sve demokratske principe. Šta je sledeće? Dobili smo odgovor da je dovoljno sa obe strane. Dosta je s time obe strane jer mi nismo uradili ništa. Devet meseci nas optužuju da ćemo nekoga da napadnemo u regionu i devet meseci se vidi da su lagali i nema izvinite”, rekao je Vučić.

Predsjednik Vučić rekao je da se u Prištini ne bave ničim osim hiperprodukcijom napada na sve što je srpsko i izazivanjem tenzija za koje će optužiti Srbe.

“Srbi južno od Ibra su blizu odluke da napuste sve institucije, a Srbi sa severa KiM da nikoga više ne puste na sever. Situacija je uzavrela i ljudi više neće da trpe Kurtijev teror, samo to niko neće da čuje”, poručio je Vučić.

Vučić se obratio nakon sastanka s Varheljijem i rekao da je imao otvorene razgovor za iskrenim prijateljem kakav je Varhelji.

“Uvek smo pokazivali poštovanje prema svakoj vrsti podrške koju smo dobijali od naših evropskih partnera. Srećam sam i zbog okvirnog sporazuma finansijske podrške, razgovarali smo naoričito o podršci u oblasti energetike”, rekao je Vučić na početku obraćanja i dodao da su razgovarali smo o najvažnijim temama.

(N.M.)