Vijesti 07.09.2015.

Vučić: EU je najbolje mjesto za život

ČITANJE: 1 minuta

aleksandar-vucic

Srpski premijer Aleksandar Vučić poručio je večeras u Berlinu da je Srbija ispunila sve uslove koje je postavila Nemačka i da se nada da će prva poglavlja biti otvorena do kraja godine.

“Verujemo u njemačku riječ jer smo sve učinili što se tražilo od nas. Pokazali smo da smo odgovoran partner. Znam da da je najvažnije za nas da ispunimo obećanja, da radimo teško, budemo privrženi, i ljudi će to cijeniti”, istakao je on na “Evropskom forumu” u organizaciji Konrad Adenauer fondacije u sjedištu njemačke pokrajine Baden-Virtenberg.

“Ako pitate građane Srbije da li žele da budu članovi EU, oni neće biti tako odlučni, ali kada pitate kojem društvu teže, čućete da žele društvo tipa EU, zbog čega mogu reći da će Srbija sigurno ostati na evropskom putu”, podvukao je Vučić.

Premijer je u izlaganju na temu “Srbija u Evropi”, kazao da se tip društva EU ne može naći nigdje drugdje u svijetu i da zato nema alternativu.

“Najlakše je kritikovati EU, posebno kada ste članice i uzimate pare o Unije. EU je najbolje mjesto za život, i to ne samo za nas sa Balkana, već za sve širom svijeta, što se vidi talasom izbjeglica sa raznih strana svijeta”, objasnio je on.

 

Srbija je, prema njegovim rečima, postala stub stabilnosti u regionu.

(Agencije)