Politika 12.04.2016.

Vučić i Kolinda: Tihi razgovori u bašti mostarskog restorana

ČITANJE: 1 minuta
Grabar-Kitarović i Vučić sastali se u Mostaru
Nakon završetka zvaničnih i unaprijed najavljenih razgovora regionalnih državnika u Mostaru, delegacije su iz Rodoča otišle na ručak u restoran Romanca. U bašti ovog restorana priliku za razgovor nasamo iskoristili su premijer Srbije Aleksandar Vučić i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon kratkog susreta u bašti restorana, Vučić je izrazio zadovoljstvo razgovorom.

“I Kolinda i ja smo iskazali namjeru da razvijamo dobrosusjedske odnose”, poručio je prvi čovjek Vlade Srbije, nakon čega je napustio restoran.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je kazao kako mu je drago što su Vučić i Grabar-Kitarović imali “jedan prijateljski razgovor”, a dodao je i da se nada kako će današnji susreti visokih zvaničnika napraviti pomak ka rješenju krize u Mostaru, odnosno statusa Grada Mostara.

Podsjetimo, danas je u Mostaru otvoren 19. Međunarodni sajam privrede na kojem se očekuje prisustvo oko 50.000 posjetilaca, a svečanoj ceremoniji prisustvovali su brojni državnici iz BiH i regiona iskoristivši ovu priliku da na marginama sajma porazgovaraju o gorućim pitanjima koja su dovela do zahlađenja odnosa BiH i Srbije, odnosno Srbije i Hrvatske.

(Klix)

Oznake: Dragan Čović