Politika 24.01.2016.

Vučić i Ljajić idu zajedno na izbore

ČITANJE: 1 minuta
vucic i ljajic
Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija izaći će zajedno na republičke i pokrajinske izbore, izjavio je predsjednik naprednjaka Aleksandar Vučić, te istakao kako je SDPS Rasma Ljajića u ovom trenutku najznačajniji partner naprednjaka.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka s izaslanstvom SDPS-a kazao kako su razgovarali o tome što treba uraditi za Srbiju, a ne o tome koga i kako da mrze.

Kada je riječ o budućnosti Srbije, po njihovom mišljenju, najvažniji je ekonomski razvoj te da se obave svi poslovi koji će Srbiju do kraja 2019. dovesti pred vrata EU, prenosi Tanjug.

– Ići ćemo zajedno na republičke i pokrajinske izbore, a preporučit ćemo općinskim i gradskim odborima da zajedno idu na lokalne izbore. Ustanovili smo osnovne ciljeve ako dobijemo podršku građana Srbije i Vojvodine- istakao je Vučić te dodao da će voditi pozitivnu kampanju.

Naglasio je kako je cilj da svaka godina, bude godina ekonomskog rasta te da se nezaposlenost u naredne dvije godine spusti ispod 15 posto.

(Agencije)