Politika 27.02.2021.

Vučić: Informacije o kriminalu u Srbiji će šokirati cijeli svijet

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za koji dan da iznese informacije i činjenice o organizovanom kriminalu i svemu što se radilo protiv države, koje će šokirati ne samo građane Srbije, nego i Evropu i cijeli svijet.

“Čekamo okončanje zvaničnog veštačenja, a onda ćemo pokazati ljudima nešto što je blago govoreći jezivo, da bi mogli da vide da li se iza svega krije politika, zaštita režima ili se krije borba protiv organizovanih kriminalnih grupa”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, blag je izraz da će građani biti šokirani kada budu prikazane i saopštene određene stvari.

“Prethodno ćemo reći ljudima da svi sklone decu zbog onoga šta će da vide i čuju. A onda će biti interesanto da čujemo i one koji su nam držali pridike ko koga štiti, pa ćete da vidite ko se sve zaklinjao na vjernost ubicama na koji način. Biće interesantno”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je istakao da se sada ispituje i umiješanost stranog faktora, kao i kriminal u Carini Srbije, gdje će, kako je rekao, biti strahovitih stvari čime su se bavili, šta su radili, a biće mnogo iznenađenja i ljudi koji će biti saslušivani.

“Imamo indicije šta su radile pojedine strane službe. Još nemamo dokaza”, rekao je Vučić i dodao da sve te službe vide da nije više tako lako otimati Srbiji kao ranije, da neće da se odriče svog identiteta, te istakao da je za Srbiju važno ekonomski pomagati i Republiku Srpsku.

Zato su oni, dodao je on, vodili sve ove vrste kampanja i laži.

On je naveo da je jučer planirana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost otkazana zbog formalno-pravnih problema, da neko sutra ne bi rekao da to ne može da se koristi u dokaznom postupku.

Kao detalj koji je otkriven, Vučić je naveo da je čovjeka koji vikao “Vučiću pederu” na stadionu, neko iz MUP-a Srbije namjerno uveo u restriktivni prostor, te da je to saznao prije dva mjeseca.

“Blizu sam kraja mandata i vreme je za rekapitulaciju urađenog. Slobodan sam da govorim o mnogim stvarima. Proteklih šest do sedam meseci bio sam gotovo svakodnevno iznenađivan. Svakog dana saznavao sam neke nove činjenice koje su me šokirale. Šta se radi i mojoj porodici i državi i nekom drugom”, rekao je Vučić.

(Srna, E.M)