Region 23.01.2023.

Vučić informisao Vladu o razgovorima o KiM, zatražio punu posvećenost i jedinstvo

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je članove Vlade sa situacijom, izazovima i teškoćama pred kojima se Srbija nalazi, kada je riječ o Kosovu i Metohiji, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.

Predsjednik Srbije prisustvovao je sjednici Vlade Srbije, na poziv premijerke Ane Brnabić. Sjednica je trajala sat i po vremena.

U saopštenju sa sjednice Vlade navodi se da je predsjednik Vučić zatražio od članova Vlade punu posvećenost, marljivost, još žešći i snažniji rad u budućnosti.

Kako se navodi, dogovoreno je da predsjednik Republike, Vlada Srbije i svi organi izvršne vlasti rade sinhronizovano i jedinstveno.

“Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsednicu Vlade i članove Vlade o razgovorima oko Kosova i sastanku sa međunarodnom ‘petorkom’, koji je održan u petak”, naveo je ranije ministar odbrane Miloš Vučević na Instagramu.

Predsjednik je sastanak sa zapadnom petorkom ranije opisao kao jedan od najtežih dana za Srbiju. Istakao je da je “zbog onoga što nas čeka u budućnosti”, potrebno jedinstvo.

U 20 časova, Vučić će se obratiti javnosti iz zgrade Predsjedništva Srbije, saopšteno je juče iz Službe za informisanje predsjednika.

Vučić je sinoć imao sastanak s najbližim saradnicima u sjedištu SNS-a. Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao predsjednik Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu, on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako predsjednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, to bi bio kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije.

Nakon toga slijedi, smatra, nešto što je, kako je rekao, “najcrnji i najgori scenario za Srbiju” koji ne smije ni da zamisli.