Vučić: Interes građana nije da komšijama govorimo da su muve i komarci!

vucic

vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ne može da gleda skrštenih ruku zatvaranje auto-puteva, jer joj to odnosi ogroman novac, te dodao da hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću ne želi čak ni da odgovori zbog uvreda da su Srbi “muve”, a Hrvati “orlovi”.

– Ja ne mislim da je bilo ko ni muva, ni orao, da ne koristim druge metafore. Mislim da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno – rekao je Vučić.

On je odbacio pojedine kritike da ne štiti dovoljno dobro granice i interese Srbije, navodeći da ne vidi razlog za paniku zbog migranata i da je zadovoljan odnosom srpskog naroda prema izbjeglicama sa Bliskog istoka.

– Ne želimo da se sukobljavamo, da ratujemo. Nisam čak srećan zbog izjava koje su više govorile o nekim drugima, a ne o nama – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je užasnut pisanjem pojedinih medija i dijela javnosti, koji plaše da će u Srbiji ostati 400.000 – 500.000 ljudi.

– Govorim o ljudima, a ne o Marsovcima. Kao da će neko da nam uzme našu zemlju. A šta vam je u ovom trenutku problem osim što država vodi računa i brine o njima više nego mnogi od naših susjeda i primamo mnogo bolje ocjene iz svijeta što ih tretiramo kao ljude – rekao je on.

Vučić je ponovio da “nikada neće da pravi zid”, jer misli da zidovi, bodljikave ograde pripadaju prošlosti, a ne budućnosti, a migrantima se može pomoći hljebom i solju i dobrim odnosima.

– Ko su ti ljudi koji bi željeli da dižemo zidove i ograde, da budemo sami zatvoreni u sebe, da ne razgovaramo ni sa kim u svijetu, da se bijemo sa nekim. Pa probali smo, nije uspjelo. Mi štitimo svoje interese – naveo je on.

Vučić je ponovio da uvijek smije da kaže i Amerikancima i Rusima šta misli i kad se ne slaže sa njima, te da je njegov posao da brine o interesima Srbije i građana.

– Interes građana nije bodljikava žica, nego da imamo više prijatelja, nego neprijatelja. Interes građana Srbije nije da svojim komšijama govorimo da su muve, komarci, već da ih poštujemo i da se tako ponašamo, ne zato što smo slabiji ili što su oni za nas ptice grabljivice, već zato što se tako ponaša neko ko je ozbiljan i treba da donese dobro svojim građanima – dodao je Vučić.

(Agencije)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.