Vijesti 19.09.2015.

Vučić: Interes građana nije da komšijama govorimo da su muve i komarci!

ČITANJE: 2 minute
vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ne može da gleda skrštenih ruku zatvaranje auto-puteva, jer joj to odnosi ogroman novac, te dodao da hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću ne želi čak ni da odgovori zbog uvreda da su Srbi “muve”, a Hrvati “orlovi”.

– Ja ne mislim da je bilo ko ni muva, ni orao, da ne koristim druge metafore. Mislim da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno – rekao je Vučić.

On je odbacio pojedine kritike da ne štiti dovoljno dobro granice i interese Srbije, navodeći da ne vidi razlog za paniku zbog migranata i da je zadovoljan odnosom srpskog naroda prema izbjeglicama sa Bliskog istoka.

– Ne želimo da se sukobljavamo, da ratujemo. Nisam čak srećan zbog izjava koje su više govorile o nekim drugima, a ne o nama – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je užasnut pisanjem pojedinih medija i dijela javnosti, koji plaše da će u Srbiji ostati 400.000 – 500.000 ljudi.

– Govorim o ljudima, a ne o Marsovcima. Kao da će neko da nam uzme našu zemlju. A šta vam je u ovom trenutku problem osim što država vodi računa i brine o njima više nego mnogi od naših susjeda i primamo mnogo bolje ocjene iz svijeta što ih tretiramo kao ljude – rekao je on.

Vučić je ponovio da “nikada neće da pravi zid”, jer misli da zidovi, bodljikave ograde pripadaju prošlosti, a ne budućnosti, a migrantima se može pomoći hljebom i solju i dobrim odnosima.

– Ko su ti ljudi koji bi željeli da dižemo zidove i ograde, da budemo sami zatvoreni u sebe, da ne razgovaramo ni sa kim u svijetu, da se bijemo sa nekim. Pa probali smo, nije uspjelo. Mi štitimo svoje interese – naveo je on.

Vučić je ponovio da uvijek smije da kaže i Amerikancima i Rusima šta misli i kad se ne slaže sa njima, te da je njegov posao da brine o interesima Srbije i građana.

– Interes građana nije bodljikava žica, nego da imamo više prijatelja, nego neprijatelja. Interes građana Srbije nije da svojim komšijama govorimo da su muve, komarci, već da ih poštujemo i da se tako ponašamo, ne zato što smo slabiji ili što su oni za nas ptice grabljivice, već zato što se tako ponaša neko ko je ozbiljan i treba da donese dobro svojim građanima – dodao je Vučić.

(Agencije)