Region 29.03.2023.

VUČIĆ: Izazovi na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo

ČITANJE: 1 minuta

Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem učestvuje na poziv predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svjetlo dana iznio neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosljedno poštovanje neselektivne primjene tih odredbi i principa.

– Principi poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svjetlo dana iznio apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosljedno poštovanje neselektivne primjene tih odredbi i principa – istakao je Vučić.

Oko 120 lidera iz cijelog svijeta, među kojima i predsjednik Srbije, pozvano je da ove nedjelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju, prenose agencije.

(SB)