Region 28.09.2022.

Vučić: Ja se ne borim ni za Putina, ni za Bajdena

ČITANJE: 2 minute

Ne borim se ni za Putina ni za Bajdena, već za Srbiju, ovu zemlju… Baš me briga za strane lidere, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona fabrike Grundfos, i dodao da će pritisci biti sve veći.

On se osvrnuo na situaciju u Ukrajini i to što Srbija i dalje nije uvela sankcije Rusiji.

“Dvesta deset dana smo izdržali sa stabilnom politikom, mislim da to niko nije očekivao… Put Srbije je nešto što je mnogo teško, trnovito… Ali to je put koji brine o interesima države. Neće biti lako u budućnosti”, kazao je Vučić.

“Gledam kako da u ovim teškim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru i zbog toga što moramo da razmišljamo o danu posle, kao što je danas govorila Angela Merkel”, rekao je Vučić i kazao da će se pritisci na Srbiju umnožavati.

Kaže da je na Zapadu nervoza sve veća i da će se za pritiske na Srbiju angažovati i političke stranke i medije.

Predsjednik Srbije tokom obraćanja ponovio je stav Srbije o referendumima u Ukrajini.

Vučić je rekao da Srbija ne može i neće da prizna očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani referendumi u sastav Rusije.

“Mi štitimo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se menja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja”, istakao je Vučić, pišu srpski mediji.

Dodao je da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju, ne samo kada je riječ o KiM, već i oko poštovanja koje danas zaslužuje u međunarodnoj zajednici.