Politika 22.10.2021.

Vučić najavio diplomatsku akciju, prvo sastanak sa Dodikom a potom i sa Bakirom

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra u Beogradu sastati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, i najavio da će u nedjeljama pred nama razgovarati i sa Bakirom Izetbegovićem, kao bošnjačkim liderom.

Vučić je, na pitanje da li će se sastati sa Dodikom i šta očekuje od situacije u BiH, kao i da li će Srbija imati posljedice ako SAD uvedu sankcije Republici Srpskoj, rekao da je oduvijek bio i ostao protivnik sankcija.

– Sankcijama niko nikada nijedan problem nije riješio. To je pokazano kroz istoriju. Posebno prezirem one i u Beogradu, u Banjaluci, i Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama – podvukao je on.

– Ako očekujete da u politici dobijete korist zbog uvođenje sankcija nekome, jadna je ta korist i ne traje dovoljno dugo da bi ste je stvarno imali – naglasio je on.

Istakao je da je razgovor najbolji metod za rješavanje problema, prenosi Tanjug.

Sutra će, kako je najavio, razgovarati sa Dodikom, a u nedeljama pred nama i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom.

– Smatram važnim otvaranjem srpsko-bošnjačkog dijaloga, da govorimo jedni o drugima s poštovanjem, da pokušamo da razumijemo jedni druge – objasnio je on.

(E.M)