Region 27.07.2021.

VUČIĆ NAJAVIO SASTANAK SA DODIKOM: Srpska može da računa na podršku Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući nedavnu odluku odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, da nametanje bilo kakvih odluka spolja nikada dobro ne može donijeti.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara da li u BiH prijeti ozbiljan sukob, izjavio da zna šta se dešava u BiH, prenosi RTRS.

– Obaviješteni smo i sve pratimo. Plašim se da je atmosfera najuzavrelija još od potpisivanja Dejtona. Nećemo ostaviti Republiku Srpsku bez podrške u ekonomskom i svakom drugom pogledu. Izaći ću sa prijedlogom kako da u budućnosti vodimo dijalog sa Bošnjacima. Želimo mir – rekao je Vučić, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Najavio je sastanak sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske za 4. avgust kada će u Busijama kod Beograda biti obilježena godišnjica Oluje.

Vučić je reagovao i na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je rekao da je odluka političara iz Srpske kao odlazak na kolektivni odmor.

– Nemam komentar. Situacija je ozbiljinija od godišnjih odmora. A oni koji kažu da Republika Srpska gubi, nikada nije pobijedio onaj kome je stranac pomagao. Vrijeme je da Bošnjaci i Srbi sami uređuju svoje odnose. Šta ćemo da dobijemo od novih sukoba? Od toga povratka nema – naveo je Vučić

(SB)