Region 18.05.2022.

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju KiM, imamo velike probleme

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i oko Kosova i Metojiji i da se zbog najžešćih pritisaka sastao sa arhijerejima SPC kako bi čuo i njihovo mišljenje.

– I tu će će biti sve teže sačuvati naše interese zato što će pristisci biti najžešći. Od dana kada je predsednik Rusije rekao na čemu zasniva svoj upad u Ukrajinu u formalno – pravnom i političkom smislu, od tog trenutka sve zapadne sile rade na tome da ubrzano se reši kosovosko-metohijski čvor, sa ciljem da bi izbili argument iz ruke predsedniku Rusije – rekao je Vučić.

– I nemojte da imate nikakve sumnje u to, to je nešto što čujem na svakom mestu, gde god da sam bio u Evropi i zapadnom svetu – rekao je Vučić.

– Naravno Rusi su pronašli njihove greške iz prošlosti i to koriste za svoje potrebe, logično ponašanje, za nas je to sve samo dodatni teret i dodatna muka – istakao je Vučić.

Podsjetio je da smo mi jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji i istakao da se nalazimo pod ogromnim pritiskom.

– To nam pravi velike probleme, koji nisu mali i biće sve veći. Zato nam je poterbno da čujemo i vaše stavove – dodao je Vučić.

(A. S.)