Magazin 08.04.2016.

Vučić naslikan uz Svetu Petku, most i dvije fabrike

ČITANJE: 1 minuta
slika_vucic
U znak zahvalnosti za dvije fabrike otvorene uz državne subvencije, građani Vladičinog Hana odlučili su se za neobičnu zahvalnicu za premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Kako prenosi portal “Južne vesti”, urađena je umjetnička slika na kojoj su, uz dva nova pogona i most, naslikani i premijer Aleksandar Vučić i Sveta Petka.

Fabrika turske kompanije “Teklas automotiv”, gdje će 400 radnika proizvoditi dijelove za auto-industriju, kao i pogon makedonskog “Smeltinga” gdje će njih 13 praviti elektroopremu otvorene su na svečanosti kojoj je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić.

Kako prenosi portal “Južne vesti”, Vučić je rekao da će otvaranje radnih mjesta “biti spas ne samo za Vladičin Han i za susjednu Surdulicu, već i za Pčinjski okrug i cijelu Srbiju” i naveo da postoje planovi da “Teklas automotiv” zaposli još 800, a “Smelting” 200 radnika.

Organizatori svečanosti iz lokalne vlasti, koju predvodi SNS, potrudili su se oko svih detalja, prenose “Južne vesti”, a okupljenima se obratio i bivši predsjednik opštine, poslanik Goran Mladenović, ali mu je Vučić “zamjerio zbog političkog govora”.

Investitorima i predstavnicima iz vlade su organizatori uručili zahvalnice. Ipak, slika zasada nepoznatog autora, na kojoj su prikazani most koji je simbol ove opštine, premijer Vučić, Sveta Petka i fabričke hale “Teklas automotiv”, ostala je na improvizovanoj bini – još u celofanu.

(Južne vesti)