Politika 19.04.2021.

Vučić: Ne mislim isto kao Dodik

ČITANJE: 2 minute

Milorad Dodik ima svoje mišljenje, politiku koju vodi i svoju političku stranku i on je samostalno vodi, ne slažem se sa svim što kaže, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za FaceTv.

Vučić je odgovarajući na pitanje da li se slaže sa izjavama Milorada Dodika o mirnom razlazu u BiH i Aleksandra Vulina da svi Srbi trebaju da žive u jednoj državi, rekao da njemu ne treba neko drugi da govori u njegovo ime.

“Nikad nisam rekao da se slažem sa tim. I Vulin je jasno naglasio da govori u svoje ime a ne u ime Vlade Srbije ili moje ime”, rekao je Vućić dodajući da poštuje teritorijani integritet i suverenitet BiH, ali da voli Republiku Srpsku.

“Dodik je pametan čovek i sigurno nije poslušnik. Možemo i da se ne slažemo. Ako Dodik iznosi svoje misli, ja možda nisam pametan, možda sam i glup, ali još uvijek niko ne mora da govori u moje ime. Nemam čak ni portparola, ono što mislim, to i kažem, a ono što kažem, to i uradim”, rekao je Vučić.

“Nisam učestvovao u pisanju non-papera. Ali sam pročitao šta je bilo u javnosti. Kaže se da će se Srbija odreći Kosova da bi dobila Republiku Srpsku. Ništa od toga se neće dogoditi. I to je sve što ću reći o nečemu što i ne postoji. Nisam, niti ću biti policajac, niti ću govoriti nekom šta će govoriti, pa ni Dodiku”, naglasio je Vučić.

Vučić se pita zbog čega i odakle potreba bilo kome od prestavnika BiH da kažu da priznaju nezavisnost Kosova.

“To kaže Bakir Izetbegović i Željko Komsić. Kako objasniti te duple standarde, da se može komadati i nepoštovati suverenitet Srbije a kad neko tamo kaže mirni razlaz, onda se opet kaže da Vučić to misli”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da Srbija hoće mir i da radi sa BiH.

“Garantujem vam da rata neće više biti”, kaže Vučić.

 

(N. Sp)