Region 10.06.2021.

VUČIĆ: Ne postoje bosanski i hrvatski Srbi, ni u Srbiji ne pominjemo srpske Bošnjake i Hrvate

ČITANJE: 2 minute

Ako neko misli da je moguće govoriti o poverenju, a stigmatizovati cijeli narod, zaboravljajući na činjenice i uprkos činjenicama, onda tu rješenja nema, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom različitih reagovanja u regionu i podizanja tenzija poslije potvrđivanja presude Ratku Mladiću i sjednice SB UN.

On je ocijenio i da neki sve to koriste ne da bi govorili o prošlosti, već o budućnosti u kojoj treba da bude zaustavljena Srbija, prenose agencije.

“Za nas je važno da izvučeno pouke iz pošlosti i šta smo loše radili, ali ne treba da gazimo po srpskim žrtvama”, ukazao je Vučić.

On je objasnio da ćemo poštovanjem prema sopstvenim žrtvama imati pravo da o njima govorimo, ali pokazati poštovanje i za druge žrtve.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome zašto su ove teme naišle na razlicita tumačenja u Beogradu, Sarajevu i Banjaluci i zašto se koriste za podizanje tenzija, Vučić je rekao da je za Srbiju budućnost to koliko ima fabrika i koliko će radom da mijenja svoju budućnost, a ne da se bavi time koliko će nekoga da mrzi.

“Naše je da se radujemo svakoj fabrici, svakom novom zaposlenom…To je naša pobeda, kada Fišer otvori fabriku tiplova, nove fabrike u Ćupriji, Svilajncu, Rekovcu…Samo tako idemo napred”, poručio je Vučić.

On se osrvrnuo na to sa kolikom mržnjom je govorio jednog učesnik iz regiona na sednici SB UN, a govorio o našem narodu, o ljudima koji žive i u njegovoj zemlji, pitajući se šta očekivati od takvih ljudi.

” Nisu to ni bosanski, ni hrvatski Srbi, već Srbi. Ovde nikada ne kažemo srpski Bošnjaci ili Hrvati. Samo Srbi nemaju pravo da budu Srbi”, ukazao je Vučić.

Poručio je da smo se borili na SB UN i da ćemo se boriti i u Briselu, a da je stalna faza da ne razmišljamo o sukobima, da odgovorimo kada treba, ali da razmišljamo kako da idemo naprijed i da otvaramo fabrike.

(SB)