Region 17.12.2022.

Vučić: Nećemo nikome dati državu Srbiju na tacni, jer pripada svom narodu

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je Prištini i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voljeli, kao i da Srbija pripada svom narodu, piše Tanjug, a prenosi RTS.

– Moramo da sačuvamo državu, uspjećemo i u prvilačenju investicija i u povećanju BDP i plata i penzija, i u povećanju životnog strandarda, ali moramo da sačuvamo našu državu – poručio je Vučić na kongresu SPS-a.

Kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogočnosti po pitanju dešavanja na KiM, preosi RTRS.

– Kažu ovi naši zapadni prijatelji i partneri, evo Priština je deeskalirala sukob pošto su odložili izbore, a samo 15 sati prije toga došli sa dugim cijevima da zauzimaju četiri prostorije opštinskih izbornih komisija na sjeveru KiM. Šta, nisu znali 15 sati ranije šta će da urade – ukazao je Vučić.

On je istakao da hapse i maltretiraju Srbe i još kažu kako rade na deesklaciji. I onda ujutru uhapse Srđana Trajkovića optužujući ga navodno za ratne zločine iako je gotovo devet godina radio u prištinskoj policiji i sada se ne javlja porodici i ne dobija lijekove, rekao je Vučić.

– Јuče cijeli dan zovu, nema stranca koji nije pozvao i rekao – strašna greška i veliko rušenje demokratije, to što je Kurtijeva savjetnica ili neko ko zastupa njihove interese, a ne interese svoje zemlje i svog naroda, čekala na adminsitraivnom aprelazu dva sata. Zamislite te strašne torture, i onda shvatite da iza svega toga, iza tih 0,1 ili 0,5 odsto stoje oni koji žele da Srbi i građani Srbije budu takvi koji će državu Srbiju da im daju na tacni – rekao je Vučić.

Poručio je da da država Srbija pripada svojim građanima.

– Nećemo vam dati državu Srbiju ni za šta na svijetu, ne sanjajte to, nikada je nećete dobiti. Država Srbija pripada njenim građanima i ovom narodu – poručio je Vučić.

(Z.M)