Politika 27.02.2016.

Vučić: Nemoguće da tužilaštvo nije dobilo izvještaj sa obdukcije

ČITANJE: 2 minute
vucic skat
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Rendolf Skat ocenili su danas da je Srbiji i SAD zajednički cilj da se ustanovi puna istina o tragičnoj pogibiji službenika ambasade Srbije u Libiji.

Srpski premijer je američkom ambasadoru rekao da je Vlada Srbije spremna da sa američkom stranom razmjeni podatke do kojih je do sada došla, uključujući i obdukcione nalaze o smrti Slađane Stanković i Jovice Stepića.

Američki ambasador rekao je da je izjava portparola Pentagona od prije dva dana bila bazirana na nepotpunim informacijama i da ne odražava zvaničan stav američke administracije, koji će biti saopšten po završetku istrage.

On je rekao da je u toku analiza dokaza sa mjesta napada u Sabrati i da je izvještaj sa autopsije važan faktor za istragu, ali da je za konačne zaključke potrebno vrijeme, navodi se u saopštenju.

Premijer Vučić i ambasador Skat razmotrili su i druga regionalna i međunarodna pitanja, a konstatovali su potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, održanja stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i pronalaženja sveobuhvatnog rešenja za migrantsku krizu.

VUČIĆ: NEMOGUĆE DA VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO NIJE DOBILO IZVJEŠTAJ OBDUKCIJE

Predsjednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija čeka dodatnu reakciju američkih službi o tragičnoj pogibiji službenika ambasade Srbije u Libiji i da je potpuno nemoguće da u Više javno tužilaštvo u Beogradu nije stigao izvještaj obdukcije tijela.

– Pa kako nisu dobili izvještaj? Ma hajte, molim vas, to je potpuno nemoguće. Pa mi smo na osnovu njihovog zahtjeva to i tražili-rekao je Vučić novinarima u Rumi.

On je naveo da Srbija čeka i dodatnu reakciju SAD, nakon čega će imati punu informaciju o svemu.

– Mi ćemo uraditi sve u našoj moći da otkrijemo pozadinu pogibije, ja ne isključujem nijedan motiv- rekao je Vučić.

On je naveo da je odložena i njegova posjeta na Kosovu planirana za sutra, zbog nekih drugih obaveza.

(Novosti.rs)