Region 02.11.2020.

VUČIĆ: Nije tačno da sam tražio da govorim na sahrani mitropolita Amfilohija, imao je mnogo bližih ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Niti sam tražio, niti je sahrana Amfilohija bila mesto i vreme da govorim, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan ko je odlučivao da li će on govoriti na sahrani crnogorskog poglavara SPC.

On je istakao da je njegova odluka bila da ode u Podgoricu kako bi odao počast jednoj “velikoj, harizmatičnoj osobi”, sa kojom se kako je rekao “nije uvek u svemu slagao”, prenosi nova.rs.

“Koga sam to pozvao i tražio da govorim, ili ako nisam ja recite mi bilo kog čoveka iz mog okruženja koji je to tražio. Nije bilo ni vreme ni mesto da ja govorim, imao je mnogo bližih ljudi. Meni je ovo bila obaveza, da odem, da se poklonim, i ništa više. To sam i uradio”, rekao je Vučić i dodao da je bio mnogo bliži sa Amfilohijem u poslednjih par meseci kao i da je njegov poslednji i pretposlednji razgovor sa vladikom bio mnogo drugačiji nego razgovor pre dve godine.

“Mitropolit Amfilohije mi je rekao da mnogo bolje razume moju poziciju i poziciju Srbije nego sto je razumeo ranije. Nisam bio sam, imam i svedoke”, rekao je Vučić.

(SB/Banjaluka.net)