Region 14.12.2022.

Vučić objavio video-snimak, postavio pitanje zapadnim partnerima

ČITANJE: 1 minuta

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, objavio je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav video-snimak s pitanjem za zapadne partnere.

Naime, predsjednik Vučić je pitao koji od sporazuma žele da poštuju, onaj iz Vašingtona, Brisela, Kumanovski, Rezoluciju 1244…

“Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju ujedinjenih nacija, Rezoluciju 1244, Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum”, rekao je predsjednik Vučić na početku obraćanja.

“Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta Evropske unije, iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju Evropske unije na zapadni Balkan. I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koje su sami donosili, čak i istorijska iz Soluna. jer, u tački pet Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244. Tako da je moje pitanje od danas, koji od ovih šest dokumenata želite da poštujete i mi ćemo biti u potpunosti saglasni”, rekao je predsjednik Vučić.